Mange børn og voksne tog i Søby Brunkulsmuseum i efterårsferien, hvor der var aktiviteter for alle aldersgrupper. foto: PR-foto

Søby Brunkulsmuseum: Flere gæster per åbningsdag i 2020 på trods af corona

Søby Brunkulsmuseum sluttede sæsonen 2020 med en stigning i antallet af gæster per åbningsdag

SØBY Trods en sæson med udfordringer på grund af corona kan Søby Brunkulsmuseum se tilbage på et år med flere gæster per åbningsdag.

Den ordinære sæson sluttede i søndags, hvor museet kunne se tilbage på 13.368 solgte billetter på 149 åbningsdage i en underlig sæson, som på grund af corona begyndte med 52 lukkedage.

I 2019 havde Søby Brunkulsmuseum på samme tidspunkt 17.122 gæster på 203 dage. Det betyder, at museet i år per åbningsdag er steget fra 84 til 90 gæster, skriver museet i en pressemeddelelse.

Fremgang i skoleferien
Formand for Søby Brunkulsmuseum, Jan Svendsen, beskriver selv resultatet som imponerende.

- Vi hører det ene foretagende efter det andet tale om markant nedgang, så vi er utroligt stolte over resultatet. Det skal så også siges, at vi hele tiden var været på forkant med udviklingen og sørget for en aktiv markedsføring, siger han.

Det var især i skoleferien, hvor statens tilskud på halvdelen af entreen medvirkede til en fremgang på 64 procent i antal solgte billetter.

Også den netop overståede efterårsferie bød på en succes, da den samlede 852 gæster. Her var der især lagt op til aktiviteter for bedsteforældre og børnebørn samt gratis rundvisninger og cykelture i brunkulslejerne.

Nyheder til næste år
Jan Svendsen fastslår, at museet arbejder hårdt på at fastholde de gode takter.

- Vi skylder en stor tak til det engagerede personale og de aktive frivillige, som mødes hver torsdag hele året igennem. De er allerede i gang med at forberede næste sæson, som selvfølgelig byder på nogle nyheder, siger formanden uden at røbe noget.

Næste planlagte arrangement er jul i Søbys gamle kulby 5. og 6. december, inden næste ordinære sæson begynder skærtorsdag 1. april 2021.

Hele vinteren tager museet dog også imod grupper, som kan få den sædvanlige rundvisning på to timer.