På søndag er det den første af tre søndage, hvor man sammen med Herning Orienteringsklub kan give sig i kast med orienteringsløb og komme ud i naturen. Der er ruter til både helt nye orienteringsløbere og til de mere erfarne. Foto: Pr-foto

Prøv kræfter med orienteringsløb i efteråret: Medlemmer af orienteringsklub står klar til at guide

Den lokale orienteringsklub byder de kommende tre søndage op til aktiviteter i naturen

HERNING Herning Orienteringsklub har søgt og modtaget 35.000 kroner fra DIF og DGI’s sommerpulje 2020, og de penge ønsker klubben at bruge til et projekt i oktober, hvor klubben indbyder alle i Herning Kommune og nabokommunerne til oplevelser i naturen. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Der bliver rig mulighed for at røre sig og bruge hovedet på samme tid - og det er tilmed på en corona-venlig måde.

Projektet kører over de kommende tre søndage i lokalområdet, hvor enkeltpersoner, små grupper og familier kan komme ud i naturen og opleve skoven og grønne områder på en anderledes måde.

Vil vise sporten frem
Herning Orienteringsklub håber, at projektet kan vise, at orienteringsløb er en sport, der kan dyrkes ude i naturen hele året - sammen eller hver for sig. Flere af klubbens medlemmer vil desuden være til stede for at hjælpe og guide nye deltagere rundt.

Man kan blandt andet prøve kræfter med Knudmosen, der er mere end vand, træer og stier. Der vil være start fra klubhuset på Godsbanevej i Sdr. Anlæg, og det er også her, man slutter sin gå- eller løbetur.

Herning Orienteringsklub hører under Dansk Orienterings Forbund (DOF). DOF har normalt en stærk økonomi og er et forbund, som får mange af dens økonomiske midler ind ved større orienteringsstævner rundt om i landet. Disse stævner er i år blevet corona-aflyst som så meget andet, så derfor er støtten fra DIF og DGI en kærkommen gave til orienteringsklubben og dermed områdets borgere, lyder det i pressemeddelelsen.