Børnene kan lave deres helt eget og unikke kartoffeltryk på stof. Foto: Pr-foto

Kartoffelferie på Frilandsmuseet

HERNING Torsdag formiddag 15. oktober er der Kartoffelferie på Frilandsmuseet Herning i Museumsgade.

Børn og voksne kan holde efterårsferie som i gamle dage på Frilandsmuseet Herning. Tidligere kaldte man dette afbræk mellem sommer og jul for kartoffelferien. Men selvom børnene havde fri fra skole, var der ikke meget ferie over den. Børnene skulle nemlig hjælpe til med det hårde arbejde på gårdene med at grave kartofler op.

Denne torsdag kan børnene få jord under neglene, når kartoffelhøsten sættes ind på Frilandsmuseet Herning. Der skal graves kartofler op i museets kålhave, og der vil være smagsprøver på forskellige kartoffelsorter. Man kan også se en række produkter, som gennem tiden er blevet udvundet fra kartofler.

Indenfor kan børnene lave deres helt eget og unikke kartoffeltryk på stof, ligesom de kan høre nærmere om kartoflens historie.