Foto: Martin Ballund

Betjente overfuset på gaden: Sigtede mand efter straffeloven

HERNING Politiet var onsdag ved 21.30-tiden i Bethaniagade, og mens betjentene var i gang med en opgave, kom en 27-årig mand forbi dem. Han er tilsyneladende ikke begejstret for ordensmagten, for han begyndte at råbe efter betjentene.

- Han råbte: »Fuck jer« og andre ukvemsord. Det var så groft, at vi ikke kunne nøjes med at sigte ham for ordensbekendtgørelsen. Vi måtte sigte ham for straffelovens paragraf 121 om fornærmende tiltale, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Der er en markant forskel i bøde, hvis den 27-årige mand bliver kendt skyldig i sagen.

- Var han sigtet for ordensbekendtgørelsen, giver det 1500 kroner i bøde, og det giver normalt en bøde på 5000 kroner, hvis man bliver kendt skyldig i at overtræde straffelovens paragraf 121, siger Bent Smedegaard.