Dorthe Bébe inviterer på en tryg premiere torsdag. Foto: Henrik Ole Jensen

Team er klar til premiere torsdag – men publikum skal hjælpe til

Team Teatret erklærer sig corona-sikkert og klar til premiere på torsdag

HERNING Alle restriktioner er fulgt - også de nye - så der på torsdag kan holdes premiere på »Kloder i gyldent rum«.

Der er mindst to meters afstand fra scenen til de forreste publikummer, alle armlæn og gelændere i salen er sprittet af, og særlige skilte guider, så man kan sætte sig korrekt.

- Forsamlingsloftet på 50 personer gælder ikke arrangementer som teaterforestillinger, så med de foranstaltninger vi allerede har taget ind tidligere på året, kan vi sagtens gennemføre, og det er jeg meget glad for, siger teaterleder Dorthe Bébe i en pressemeddelelse.

Mundbind på
Dorthe Bébe fortæller, at ledelse og ansatte på teatret løbende har forholdt sig til corona-situationen og minutiøst gennemgået de forskellige scenarier, ikke mindst i forhold til publikums oplevelse af at gå i teatret.

- Det er vigtigt for os at give vores publikum den gode oplevelse, ikke blot når de sidder i salen og ser en forestilling, men også før og efter. Derfor fortsætter vi indtil videre med udskænkning i baren, fortæller teaterlederen.

- Det betyder, at både ansatte og publikum skal have mundbind på, indtil man har sat sig for at nyde et glas eller en kop, og så skal mundbindet på igen, når man bevæger sig til salen, og til man sidder på rækkerne, forklarer teaterlederen, der opfordrer publikum til at have mundbind med hjemmefra.

Sejltag i gården
For at undgå at samle for mange på en gang i Team Teatrets foyerrum, bliver publikum opfordret til at fordele sig og også benytte det sejltag, der vil blive sat op i teatrets gård.

Desuden vil der, så vidt muligt, blive åbnet til teatersalen et kvarter før forestillingsstart, så det er muligt at gå tidligere ind og sætte sig. Således er der plads til andre i foyeren, og det er muligt at undgå kø ved dørene til salen.

Siden teatret genåbnede, er der blevet gjort ekstra rent overalt. Det fortsætter og gælder naturligvis også alle steder, hvor publikum færdes.

- Vi mener, at vi gør alt, hvad vi kan, for at gøre teateroplevelsen både tryg og dejlig, men vi håber og tror også på, at vores publikum selv vil hjælpe til ved at huske afstand, hygiejne og sundhed, siger Dorthe Bébe.