Maden i Dirty Ranch Urban færdigtilberedes i en wok i det åbne køkken, så gæsterne kan få maden serveret straks efter bestilling. Her er Rudi Eriksen selv i gang med madlavningen. Foto: Flemming Hansen

Ny Dirty-restaurant er åbnet

Lene Toksvig 

I går slog Dirty Urban Ranch dørene op. Her får man serveret maden lyn-hurtigt, når man har afgivet sin bestilling

ÅBNING I går - 15. september - fyldte Dirty Ranch Steakhouse fem år. På fødselsdagen fik restauranten på Silkeborgvej i Herning intet mindre end en lillesøster »i gave«, da indehaver Rudi Eriksen netop i går slog dørene op til sit nye restaurant-eventyr, der har fået navnet Dirty Urban Ranch.

Udover samme åbningsdato, så er der dog ikke meget, der minder om hinanden på de to restauranter.

- Det her er det modsatte af den anden restaurant. Der fyrer vi den af med store bøffer. Det laver vi ikke her, konstaterer Rudi Eriksen om den nyåbnede restaurant på Lind Hovedgade.

I stedet handler det om mad, der kan serveres lyn-hurtigt.

- Tid er en vigtig faktor. Det dyrebareste er tid. Nogen mener, det er penge - man ser på, hvad noget koster, og så venter man gerne en time på at få noget gratis. Jeg vil hellere betale og så få maden med det samme, siger Rudi Eriksen.

Tilberedes på wok
Maden forberedes i et stort bagvedliggende køkken, mens den færdig-tilberedes ved kasselinjen, hvor der er placeret nogle store wok.

- Menuen er ikke baseret på at være wok-retter, men at den kan tilberedes på en wok, for det skal gå hurtigt, og det tager kun tre sekunder at varme panden op. For eksempel kan spaghetti og kødboller godt laves på en wok, siger Rudi Eriksen.

- Vi har tilberedt det hele i forvejen, så når man bestiller, er det færdigt med det samme - efter to minutter, fortsætter han.

Maden serveres i bæredygtigt emballage - og det er uanset om man spiser i restauranten, eller om tager maden med hjem.

- Vi vil gerne tage hensyn til miljøet, så hvis man kun spiser halvdelen, sætter man bare låget på igen, og så tager man maden med hjem, siger Rudi Eriksen.

Menukortet har tråde til hele verden, for det er restaurant-ejerens smagsløg, der har afgørende betydning.

- Det handler kun om det, jeg kan lide - for jeg spiser her hver aften. Undtagen om søndagen - der spiser jeg en kæmpe bøf i den anden restaurant, griner Rudi Eriksen.

Rustent udtryk
Han og gode medhjælpere har knoklet de seneste par måneder på at gøre restauranten klar til åbning. Da man rykkede ind i lokalerne, var de helt sterile, men det har Rudi Eriksen og hans team fået ændret på. Især i selve restauranten, for her er der ingen tvivl om, at restauranten hører under »Dirty«-brandet med sit rustne udtryk og brugen af genbrugsmaterialer. Eksempelvis kan man få øje på en kabeltromle, hvis man bøjer nakken lidt. Den er nemlig forvandlet til en lampe, der hænger i loftet.

- Tromlen var ikke i god nok stand til at blive et bord, og så tænkte jeg, hvordan den mon ville se ud nedefra. Den ene side var lidt rådden, så det træ fik jeg af, og så fik jeg den lavet til en lampeholder, fortæller Rudi Eriksen, der også har forvandlet faskiner til lamper.

- Jeg gør det hele selv, for så bliver det, som jeg gerne vil have det, fastslår han.

I restauranten kan man blandt andet tage plads i Ægget. Den har Rudi Eriksen købt på en auktion i Belgien.

- Det kostede mere at få den hjem, end hvad jeg gav for den, men jeg syntes, den var fed, og den passer lige ind, lyder det grinende.

Gæster skal hygge sig
Restauranten har plads til 35 spisende gæster, som kan tage plads på stole, som Rudi Eriksen fandt i Viborg.

- Jeg købte 88 stole, for så har jeg til den næste restaurant, griner han.

Han har haft et helt særligt mål for øje, da han gik i gang med at indrette sin nye restaurant.

- Meningen er, at man skal miste fornemmelsen for tid, når man kommer herind. Man skal tænke, at her vil man gerne sidde og hygge sig - jeg finder selv ro i sådan noget her, siger Rudi Eriksen.

Nu er arbejdet med at bygge restauranten op nået til vejs ende, og Dirty Urban Ranch er en realitet. Den første uge er dog en slags testuge, hvor hele konceptet lige prøves af, så medarbejderne har mulighed for at komme ind i en god arbejdsrytme, inden det for alvor går løs.

- Vi tager det langsomt - ellers presser jeg medarbejderne for meget, siger Rudi Eriksen.