Herning Rådhus. Foto: Henrik Ole Jensen

Vejafdeling modtager pris for uddannelse af medarbejdere

Herning Kommunes afdeling for vej og park hædret tirsdag med landsdækkende pris

HERNING Herning Kommunes afdeling for vej- og parkområdet, rengøring og kantinedrift er modtagere af Netværkslokomotivets Årspris 2020 for en 10 år lang uddannelsesindsats blandt medarbejderne.

Det fortæller Netværkslokomotivet i en pressemeddelelse.

- Vi er meget beærede over, at det er blevet bemærket, at vi har gjort det store arbejde. Hvis vi også kan være til inspiration for andre offentlige og private virksomheder og vise, at det er rigtig godt at investere i sine medarbejdere, så er vi rigtig tilfredse, siger Peter Dalsgaard, chef for Drift og Service.

Han modtager prisen i dag, tirsdag 15. september, for en ihærdig uddannelsesindsats, der begyndte tilbage i 2009 og som stadig kører.

Netværkslokomotivet vejleder og motiverer offentlige og private virksomheder til at opkvalificere medarbejdere, og herfra har konsulent Hans Kærgaard været med til at sætte gang i uddannelsesindsatsen.

- Med Peter Dalsgaard i spidsen har Drift og Service på forbilledlig måde vist, hvad der kan komme ud af at prioritere uddannelse og opkvalificering af medarbejderne. Det fortjener ros og anerkendelse, og derfor er det helt på sin plads, at de er modtagere af Årspris 2020, siger Hans Kærgaard.

Ansvarligt at udvikle
Uddannelsesindsatsen betyder blandt andet, at 200 medarbejdere har fået opkvalificeret deres færdigheder inden for læsning, skrivning, regning og it. Derudover er 48 af afdelingens 160 rengøringsmedarbejdere blevet uddannet rengøringsteknikere. Og chefen for det hele, Peter Dalsgaard, er slet ikke færdig endnu.

- De 48 uddannede rengøringsteknikere er, hvad vi har nået indtil nu. Men vi har besluttet, at alle skal have en uddannelse, så inden længe starter vi et fem ugers kursus til dem, der af den ene eller anden grund ikke kan blive rengøringsteknikere. Derudover er det også blevet fast procedure, at vi afklarer færdighederne hos alle nye ansatte i afdelingen, fortæller Peter Dalsgaard.

For ham er det essentielt at have fokus på uddannelse af medarbejderne, fordi det både gavner dem, ham og arbejdspladsen som helhed.

- Jeg kan se, at det giver mening, at det er noget, vi vedvarende holder fast i. Jeg mener, vi har en pligt til at videreuddanne det personale, vi har. Det er mere ansvarligt at udvikle og uddanne, og så er det også sjovere for mig som leder at have medarbejdere, som er dygtige og udfordrer mig, lyder det fra en glad prismodtager.

Indstillet af HF
Det er Herning HF & VUC, der har indstillet Drift & Service. Med prisen følger en specialdesignet skulptur, der tirsdag bliver overrakt ved en seance hos Drift & Service på Hammershusvej i Herning.

Drift & Service i Herning Kommune beskæftiger 300 medarbejdere.