Foto: Aske Visser Ottosen

Bil var i brand mens intetanende ejer var på sygehuset

Aske Visser Ottosen 

HERNING Tirsdag formiddag blev brandfolk kaldt til sygehuset på Gl. Landevej. Der var pludselig opstået brand i en Renault, der holdt parkeret foran sygehuset på den del af Gl. Landevej, hvor Arbejdsmedicinsk Klinik også ligger.

Da Folkebladet ankom til stedet omkring klokken 10.40, stod der en stor røgsky op fra bilens motor, som brandfolk var i gang med at slukke med skumslukkere.

- Vi fik først meldingen som bilbrand, og så kom den efterfølgende som bygningsbrand. Så vi var ræd for, at den skulle sprede sig, fortæller Anders Gjørret, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, og tilføjer at det slet ikke var tilfældet, da man nåede frem til stedet.

Ejeren af bilen var inde på sygehuset, mens det meste af slukningsarbejdet stod på, og opdagede først, hvad der var sket, da hun kom ud.

- Hun havde været inde for at få lavet noget røntgen. 25 minutter har hun været væk, og da hun kom tilbage, var bilen udbrændt. Hvad det har været, skal jeg ikke kunne sige. Hun synes, at den havde lugtet lidt, da hun havde stillet den, siger Anders Gjørret.

Slukningsarbejdet tiltrak stor opmærksomhed fra forbipasserende samt ansatte fra sygehuset. Slukningskøretøjerne spærrede også for udkørsel i en rum tid, så flere bilister tålmodigt måtte vente på at komme forbi.

- Nu skal den lige have lov til at dampe af, og så får den lige lidt mere vand, og så skal ejeren selv sørge for at få den fjernet. Der er ikke synlige skader på vejen eller noget. Så den skal bare væk, og så er det det, lød det fra indsatslederen kort før klokken 11.