Søndag 13. september kan børnene få en rundvisning på Jens Nielsens bondegård. Foto: Maja Theodoraki

Børnerundvisning på Jens Nielsens bondegård

HERNING Søndag 13. september lukker Frilandsmuseet Herning ekstraordinært dørene op og inviterer til en børnerundvisning på Jens Nielsens bondegård.

Turen er for børn og tager udgangspunkt i deres univers.

De små perspektivæsker er ideelle til at lade børnene gå på opdagelse i de mange små detaljer. Selvom de skildrer livet på landet for omkring 100 år siden, er der stadig mange episoder fra hverdagen, som minder om vores hverdag i 2020.

Børnene spiser, holder juleaften og går i skole ligesom i dag. Men meget er også anderledes. Børnene arbejder med på marken og i stalden. Så Jens Nielsens bondegård er i den grad en verden, hvor alle kan gå på opdagelse.

Udstillingen, der består af de to udstillinger »Årets gang« og »En septemberdag på Jens Nielsens bondegård«, hører til blandt Museum Midtjyllands mest populære attraktioner.

Udstillingen, der er skabt af Inge Faurtoft, består af mere end 100 perspektivkasser, der viser dagligdagen og årets gang på en dansk bondegård i starten af 1900-tallet. Hovedpersonerne er bondemanden Jens Nielsen, hans kone Dortea og deres tre døtre.

Perspektivkasserne, der er skabt i perioden 1972 til 1981, blev vist for første gang på det daværende Herning Museum for mere end 40 år siden.

De mange kasser har siden da været udstillet flere steder, blandt andet i Oslo og Stockholm, men har nu fået permanent plads i Historiens Hus på Museumsgade.