Herning-Løbet ruller igennem mange naturskønne områder i Herning og Ringkøbing-Skjern kommuner. Foto: Pr-foto

Cykelløb på corona-venlig vis

I september cykler Herning-løbet af stablen på anderledes vis

CYKLING Herning-løbet er lige rundt om hjørnet. Motionscykelløbet, som Tjørring Cykel Motion står bag, afvikles nemlig lørdag 12. september for 21. gang.

Herning-løbet tilbyder traditionen tro forskellige ruter, hvor alle, uanset om man er nystartet motionist eller veltrænet supermotionist, kan være med, oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

Man kommer alligevel ikke udenom, at noget er anderledes dette år, hvor covid-19 har sat sit præg på planlægningen af cykelløbet, og sætter sit aftryk på selve Herning-løbet, der i år er delt op i to løb.

Ruterne på syv og 30 kilometer bliver afviklet om formiddagen, så alle deltagere er væk fra startområdet klokken 12, og så om eftermiddagen skal rytterne ud på 65 og 95 kilometer-ruterne.

De bliver opdelt i fem forskellige afgange, så det er tilpasset i antal, som det nuværende forsamlingsforbud tillader, lyder det i pressemeddelelsen.

Der udbydes et begrænset antal startnumre til de forskellige seks afgange, og alle ryttere er tilmeldte på forhånd. Der bliver forhåndstilmelding efter først til mølle-princippet.

Om formiddagen er der igen i år en syv kilometer-Nordvest-rute for børn, som ønsker at cykle sammen med en voksen.

Børn deltager gratis, mens tilmeldingsgebyret fra voksne går ubeskåret til udvidelsen af Nordvest-hallen.

Corona-tiltag på dagen
Desuden sætter covid-19 sit aftryk på start- og målområdet, hvor der bliver iværksat en række corona-tiltag.

- Vi har haft Dansk Cykel Union med på sidelinjen som rådgiver om, hvordan vi kan afvikle løbet og samtidig overholde alle for tiden gældende corona-restriktioner, lyder det fra Jørgen Bylov fra løbsudvalget i pressemeddelelsen.

Tjørring Cykel Motion har lagt ekstra mange kræfter i at kunne gennemføre løbet, som under normale omstændigheder kræver omkring 70 frivillige hjælpere.

I år skal der yderligere bruges cirka 20 hjælpere, da arrangementet strækker sig over det meste af dagen, samtidig med at de mange corona-restriktioner skal håndteres.

»Vi ser frem til dagen i fuld forventning om, at alle deltagere kender corona-anvisningerne for motionscykling og følger dem til punkt og prikke«, lyder det i pressemeddelelsen.

Heri oplyser Tjørring Cykel Motion også, at skulle en enkelt forhåndstilmeldt føle sig sløj på dagen, er det utroligt vigtigt, at vedkommende ikke møder op til løbet.