Team Teatret præsenterer en helt ny forestilling, hvor musik og sang supplerer skuespillet i et drama om og med kunstneren Else Alfelt, der ville være fyldt 110 år i september. Foto: Mingo Photo

Else Alfelt på scenen med musik

24. september har Team Teatret premiere på en ny og sanselig forestilling om kunstneren Else Alfelt, der ville være fyldt 110 år i år

HERNING I en sen nattetime, midt i arbejdet på en stor mosaik til Seminariet i Silkeborg, får maleren Else Alfelt uventet besøg af en kvinde fra fortiden, der ønsker at male et portræt af Else.

Gæsten er Gabriele Münter. Hun var Kandinskys kæreste og muse, og hun ved, at Else Alfelt er inspireret af Kandinskys teorier om musik og farver. På tværs af tider og social baggrund udvikler de to kvinder i løbet af natten et fortroligt forhold, der gør, at de vover at dele nogle af deres inderste tanker om kærlighed og tvivl.

Dette møde er nu blevet til teaterstykket »Kloder i gyldent rum«.

Legende skyggebørn
Samtalerne bliver natten igennem farvet, forstærket og udfordret af fire musikere.

Orkestret spiller faste kompositioner og improviserer også over dem, så de i musikken spejler en af Else Alfelts kunstneriske metoder, en kombination af stramme regler og improvisation.

Som legende skyggebørn, der følger de to kvinder, møder publikum to unge sangere fra MidtVest Juniorkor.

Forestillingen er en varm og rørende fortælling om, at ting her i livet sjældent er gratis, og om at vi ikke skal opgive at arbejde for det, vi vil nå.

Samarbejde med CHPEA
I et samarbejde med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts museum har Team Teatret skabt den nye forestilling.

Ebbe Støvring Knudsen har skrevet teksten og er også instruktør på forestillingen, hvor Marie Vestergård Jacobsen og Line Vejgaard Kjær spiller henholdsvis Else Alfelt og Gabriele Münter.

Rebekka Bentzen har skabt en scenografi, der fører publikum ind i en abstraktion af Else Alfelts værksted, så man får følelsen af at komme med helt derind, hvor tanker, kunstnersind og håndværk mødes.

Team Teatret opfører forestillingen fra 24. september til 9. oktober.