Foto: Martin Ballund

Politiet til stede i nattelivet: Bøderegn til unge mænd

HERNING Politiet var natten til søndag til stede i gågaden i Herning i perioden, hvor værtshuse og pubber lukkede ned. Det bliver en dyr omgang for en række unge mennesker, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt.

Klokken 01.57 blev en 17-årig mand fra Studsgård sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.Han befandt sig ved biblioteket i Østergade, da en patrulje fra politi kom forbi. Betjentene blev mødt af ordene: »Fuck politiet«, og det gad de ikke finde sig i.

Kun få meter derfra blev to 21-årige mænd fra henholdsvis Videbæk og Vorgod-Barde sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Ifølge døgnrapporten fra politiet var de voldsomt provokerende over for en mand, der lå på græsset ved Tinghuspladsen. De skulle også have taget billeder af manden, der lå og hvilede sig.

Politiet var få minutter senere forbi området ved Kongrescentret, hvor en 21-årig mand fra Herning mente, at det var fornuftigt at skubbe sin kammerat ud foran en bil. Det lykkedes bilisten af bremse, men da den 21-årige mand samtidig var provokerende i sin opførsel, blev han anholdt.

Der blev også skubbet ude foran Burger Shack i Østergade. Det kostede en sigtelse til en 18-årig mand fra Lind.

Sidste sag om overtrædelse af ordensbekendtgørelsen skete ud for Fox and Hounds klokken 02.46.Her ville en 18-årig mand fra Aulum ikke rette sig efter politiets anvisninger, og derfor blev han anholdt.

Halvanden time senere blev den unge mand løsladt og kan se tilbage på en bytur, hvor han formentlig bliver 1500 kroner fattigere, når han skal betale bøden for sin opførsel.