»Bee wrap« kaldes naturens eget indpakningspapir. foto: Pr-foto

Naturens eget indpakningspapir

HERNING Museum Midtjylland inviterer tirsdag 8. september til en workshop, hvor man kan lære at lave såkaldt »bee wrap« - naturens egen indpakningspapir.

Bee wrap er et miljøvenligt alternativ til plastikposer, husholdningsfilm, stanniol, eller hvad vi nu bruger til at pakke madvarer ind i.

Bivoks har i århundreder været kendt som et af naturens super-imprægneringsmidler. Stof imprægneret med bivoks er derfor en gammel form for madindpakning, som madmor har stået hjemme i bryggerset og produceret.

Ved at imprægnere stof med bivoks kan man selv lave sit helt eget og miljøvenlige indpakningspapir til madvarer. Det er hverken fuldstændig luft- eller vandtæt, men lader maden ånde naturligt.

Workshoppen afholdes af Svend Eriksen og Martin Winther Olesen på Frilandsmuseet Herning. Svend Eriksen er med i Landsbylauget, der er tilknyttet Frilandsmuseet Herning. Han har mange årtiers erfaring med biavl og kan fortælle levende om biernes liv og bivoksens betydning.

Martin Winther Olesen er egentlig museumsinspektør i arkæologien på Museum Midtjylland. I de senere år har han fået øjnene op for biernes fascinerende liv og er også begyndt at eksperimentere med at udnytte biernes voks til andet end at lave honning.