Foredragene bliver som sædvanlig holdt i fire forskellige kirker blandt andet i Gullestrup Kirke, hvor der er foredrag 3. oktober. Foto: PR-foto

Højskole klar med program

Mathilde Bach callesen 

Herning Kirkehøjskole inviterer i efteråret til fire foredrag under overskriften »Fortællingens kraft«. Første foredrag er 5. september

PLANLæGNING Når sommeren skifter til efterår, er det altid ensbetydende med, at Herning Kirkehøjskole er klar med et nyt program, som er spredt ud over fire lørdage i efteråret.

- Vi måtte aflyse det sidste foredrag i foråret på grund af corona, så vi glæder os enormt meget til at tilbyde et nyt program, fortæller Bodil Petersen fra Herning Kirkehøjskole.

Nogle gange kan det være lidt udfordrende at komme på emnet til et nyt program, men denne gang lå det lige til højrebenet for programudvalget, idet Biblen 2020 udkom i foråret. Efterårsprogrammet har således »Biblen 2020« og »Fortællingen Kraft« som omdrejningspunkt.

- Det skal gerne være et emne, der falder ind i tiden, siger Sidsel Jørgensen fra Herning Kirkehøjskole.

5. september kan man opleve det første af efterårets fire foredrag, hvor generalsekretær i Bibelselskabet Birgitte Stoklund Larsen holder foredraget »Taler Gud nudansk?«.

Birgitte Stoklund Larsen tager fat i Biblen 2020, som udkom 20. marts, og som er en moderne folkebibel særligt oversat til mennesker uden kenskab til bibelsprog og kristendom.

Foredraget kan opleves i Herning Kirkehus.

Kompetente foredragsholdere
Første lørdag i oktober er det en anden kvinde, som stiller sig på talerstolen med et foredrag, der ifølge foredragsholderen kommer rundt i mange hjørner af Det Gamle Testamente.

Kvinden bag foredraget er forhenværende lektor ved Aarhus Universitet Else K. Holt, der har en Ph.d. i Det Gamle Testamente, og som har medvirket ved nyoversættelsen af Biblen 2020.

- Vi finder altid kompetente folk til at tale om emnerne. Det er folk, som har arbejdet med det stof, de taler. De har en stor viden om emnet, siger Bodil Petersen og understreger, at foredragsholderne har det til fælles, at de er gode til at formidle.

Når vi kommer til november, skiftes Det Gamle Testamente ud med Det Nye Testamente, der er omdrejningspunktet for efterårets sidste to foredrag.

7. november er det Kasper Bro Larsen, som er lektor i teologi og manden bag Tænkepause-bogen »Jesus«, som gæster Hedeagerkirken.

Foredraget vil tegne en skitse af den historiske Jesus og fortælle historien om, hvordan Jesus efter sin død blev anset for kristen.

Lidt af en krimi
Til at afrunde efterårsprogrammet er der lidt af »en krimi« på programmet, når René Falkenberg, der er lektor i Det Nye Testamente ved Aarhus Universitet, holder foredraget »Paulus som Kristi Spindoktor«.

Foredraget handler om, hvordan kristendommen nåede ud i den ganske verden, og den historie er ifølge foredragsholderen nærmest en krimi, hvor blandt andet store følelser, løgn og svig samt penge og forhud spiller en afgørende rolle.

Således bliver punktummet sat for Herning Kirkehøjskoles efterårsprogram, som har fire foredragsholdere på dagsorden.

- Det er fire forskellige mennesker med fire forskellige indfaldsvinkler, siger Bodil Petersen, der ligesom Sidsel Jørgensen glæder sig til at gennemgå foredragsrækken sammen med alle de, der har lyst til at deltage.

Bodil Petersen fortæller, at Herning Kirkehøjskole selvfølgelig tager de forholdsregler, der skal til i corona-tiden.