Katrine Christensen har flyttet sin salon fra Hernings midtby og ud på landet, hvor hun fremover vil forkæle sine kunder sammen med de to medhjælpere, Irma og Oda - to hunde af racen fransk bulldog, som også kaldes »frenchie« - deraf navnet på salonen. Foto: Flemming Hansen

Frisør-flytning: Frisørsalon midt i landlig idyl

Lene Toksvig 

»Frenchie & Me« er rykket fra midtbyen og ud på landet, hvor salonen er omgivet af det grønne, kvidrende fugle og græssende heste

FLYTNING Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da Katrine Christensen tilbage i 2014 blev selvstændig med frisørsalonen »Frenchie & Me« på Silkeborgvej i Herning.

Hun er fortsat selvstændig, men salonen har hun netop flyttet til nye omgivelser - væk fra bylivet og i stedet tæt på landlig idyl, for nu er den at finde på Bjalderbækvej nord for Tjørring.

- Jeg er god til at mærke efter, at noget er det rigtige - og da jeg kom herud, kunne jeg føle, det var det rigtige, så jeg kunne slet ikke overskue, hvis jeg ikke skulle herud igen, siger 38-årige Katrine Christensen med et smil på læben.

Salonen er nu indrettet i en tidligere staldbygning på landejendommen »Meldgaard«, hvor Katrine Christensen er flyttet ind sammen med sin kæreste og deres tre sammenbragte børn.

- Da vi begyndte at bore i væggen, kom der lidt kostaldlugt, griner Katrine Christensen.

Lugten er dog væk igen, og nu er en ny, flot salon bygget op fra bunden - den minder dog om salonen på Silkeborgvej.

- Dét, folk sagde om salonen på Silkeborgvej, var, at der var hyggeligt, så jeg tænkte, jeg ville holde det lidt i samme stil, men det skulle også være lidt »country house« over det med synlige bjælker, fortæller Katrine Christensen,

Lider af leddegigt
Med flytningen af salonen er det planen, at Katrine Christensen skal skære lidt ned på arbejdsmængden for at passe på sig selv.

- Jeg fik leddegigt kort efter åbningen i 2014, men jeg vidste, det var det her jeg ville - jeg mega meget elsker mit erhverv, lyder det med overbevisning i stemmen.

- Jeg har det dog godt. Lige efter coronaen arbejdede jeg dog meget samtidig med, at vi renoverede stedet her, så det blev lidt for meget, men jeg har ikke ondt dagligt. Det bøvlede jeg med tidligere, fortsætter Katrine Christensen.

Det var et ophold på et gigthotel, der fik Katrine Christensen til at indse, at der måske skulle ske ændringer i hverdagen. Hendes kæreste foreslog, at de flyttede på landet for at åbne en salon, og således er det blevet. Siden de overtog ejendommen sidst i april har de haft travlt med at indrette salonen.

- Min kæreste sagde, han ikke var en handymand, men han viste sig at være fantastisk. Det viste sig også, at han ikke »bare« ville lave det - det skulle laves ordentligt. Han har en stor fortjeneste i det her, og det er blevet meget bedre end forventet, understreger Katrine Christensen.

Afslappende omgivelser
Hun er ikke så bekymret for, om kunderne vil fravælge »Frenchie & Me« efter flytningen væk fra midtbyen i Herning.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem. På Silkeborgvej var der problemer med at få parkering - det er så ikke noget problem her, griner Katrine Christensen.

- Jeg tror også, der er nogen, der tænker, at det er fint at komme herud - her lugter lidt af land, det er grønt, og fuglene kvidrer. Der er noget afslappende over at sidde her i tre timer, lyder det.

De nye omgivelser har også åbnet døren for andre drømme. Katrine Christensen og hendes kæreste har blandt andet i tankerne at åbne et hundehotel.

- Jeg kan vildt godt lide hunde. Med et hundehotel skal vi arbejde hver dag i resten af vores liv, men det bliver fedt, siger Katrine Christensen.

Hvornår de nye drømme føres ud livet, må tiden vise.

- Det er et skridt ad gangen, og vi har ingen deadline.