Ulrich Thomsen har hovedrollen i »Vores Mand i Amerika«. Foto fra filmen

Filminstruktør på turne med vor tids rebeller

HERNING I sidste ugevar der biografpremiere på det historiske drama »Vores mand i Amerika« med Ulrich Thomsen i hovedrollen.

Onsdag 2. september besøger instruktøren Christina Rosendahl biografen i Herning for at fortælle om filmen, der handler om den danske ambassadør i USA Henrik Kauffmann, der satsede alt under Anden Verdenskrig for at sikre Danmarks fremtid.

Han var datidens rebel, der gik imod regeringen og satte alt på et bræt for at skabe en ny dagsorden i Danmark.

Denne mentalitet afspejler sig også i vor tids rebeller, der tør bryde med normerne og kaste sig ud i det ukendte. Derfor tager filmen på turné rundt i landet, hvor instruktør Christina Rosendahl vil tage en snak med lokale rebeller om, hvad det har krævet af dem at gå nye veje, ligesom filmen også vil blive vist.

Christina Rosendahl får i Herning besøg af politiker Pia Allerslev, der er født i Herning. Hun er både bestyrelsesformand og partner, og hun har ofte deltaget i den offentlige debat - blandt andet da hun var børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.