Laila Kudahl, som tog uddannelsen som skyggevejleder i 2018, blev en del af Sundhedshuset Herning i maj. På tirsdag kan man komme til foredrag og blive klogere på, hvad skyggesider er. Foto: Henrik Ole Jensen

Skyggesiderne trækkes frem

Lene Toksvig 

Skyggevejleder Laila Kudahl inviterer til foredrag om skyggesider - og hvordan skygge-arbejde kan hjælpe med ens udfordringer

FOREDRAG Nu er det snart muligt at få et større indblik i, hvordan man kan finde sine skyggesider frem - og bruge dem konstruktivt i sin personlige udvikling. Det kan man, når Laila Kudahl, som er uddannet ID Life Coach og skyggevejleder, inviterer til foredrag i Sundhedshuset Herning. Det gør hun tirsdag 25. august.

- Jeg vil komme ind på, hvad skygger er, og hvordan skyggearbejdet kan hjælpe dig, hvis du har udfordringer med stress eller lavt selvværd. Jeg vil dele ud af mine egne erfaringer og vise teorien, for mange ved ikke, hvad skyggearbejde er og kan, fortæller Laila Kudahl.

Hun har været livscoach siden 2014 og byggede i 2018 på med uddannelse til skyggevejleder. Inden da arbejdede hun som pædagog, men da hun ad flere omgange gik ned med stress, besluttede hun, at der skulle ske noget andet.

- Jeg tog en coachuddannelse og arbejdede videre med den personlige udvikling, og så faldt jeg over skyggearbejdet og syntes, det var vildt spændende, så jeg tog uddannelsen som vejleder, siger Laila Kudahl.

Et liv man er glad for
Foredraget er en del af hendes mission om at udbrede kendskabet til skyggearbejdet.

- Det er et stærkt redskab, som bygger på Jungs psykologiske teori om delpersonligheder. Det er oprindeligt fra USA, hvor der arbejdes meget med Jungs teorier - og hvordan man bruger skyggesider som personlig udvikling, fortæller Laila Kudahl.

I sin vejledning hjælper hun med at gå finde ens skyggesider frem, for hvis de gemmes væk, kan det føre til eksempelvis stress og angst. Det kan man blive klogere på til tirsdagens foredrag.

- Det giver smag for, hvad det kan gøre for en - hvordan man kan komme fra en depressiv tilstand til et liv, man er glad for, lyder det.

Under sin profil på facebook har Laila Kudahl oprettet en begivenhed for foredraget, hvor hun opfordrer til, at man trykker »deltager«, hvis man har lyst til at være med, så der sat stole nok frem til alle.