Leder af Aalborg Operafestival, Peter Rønn hyldede vinderen af årets operapris Clara Thomsen sammen med jurymedlem og operachef for Operaen i Midten, Flemming Vistisen. Foto: Privatfoto

Ung operasanger hædret

AALBORG Kærligheden til opera blev hyldet hvor den Den 29-årige sopran Clara Thomsen blev hædret ved årets Aalborg Operapris i Musikkens Hus.

I juryen sidder blandt andre operachef Flemming Vistisen fra Operaen i Midten og Hernings egen Peter Lodahl, musikchef hos Copenhagen Phil.

Aalborg Operapris blev stiftet i 2003 og her hyldes netop operagenren med skønsang og til endelig skal en ung sanger under 38 år, der har gjort sig særligt bemærket på den danske operascene, modtage den såkaldte Aalborg Operapris. Vinderen af Aalborg Operapris modtager et legat på 25.000 kroner, en personlig operavase lavet af glaspusteren Anne Flohr samt et engagement med Aalborg Symfoniorkester.

Alt dette gik i år til den 29-årige sopran Clara Thomsen, som torsdag aften fik overrakt prisen af juryformand og festivalleder Peter Rønn fra Aalborg Operafestival og Nuuradiin S. Hussein, viceborgmester i Aalborg.