I dag er det Årets Tumledag, der skal styrke børnenes motorik. Foto: Børneulykkesfonden

De små tumler i dag

HERNING I dag holder Børneulykkesfonden »Årets tumledag«, og 271 dagpleje- og vuggestuebørn i Herning tumler med.

Årets Tumledag har til formål at styrke små børns motorik.

På landsplan deltager mere end 17.000 børn.

- Med Årets Tumledag ønsker vi at inspirere dagplejere og pædagoger til at bruge naturen som ramme for motorisk leg og bevægelse. Naturen har nogle helt særlige sansemotoriske kvaliteter, der skaber gode og stimulerende rammer for masser af leg og bevægelse. Det er guld værd for børns motoriske udvikling, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden, i en pressemeddelelse.

Der er brug for ny inspiration til leg og bevægelse hos dagplejere og i institutioner, viser en undersøgelse, som Børneulykkesfonden har foretaget blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger.

Udvikler motorikken
I undersøgelsen svarer 73,8 procent af de adspurgte, at de gerne vil lave flere bevægelseslege med børnene, men at mangel på tid og inspiration er de primære årsager til, at de forhindres i at gøre det.

Målet med Årets Tumledag er netop at give dagplejere og pædagogisk personale redskaber og inspiration til at igangsætte bevægelsesaktiviteter, der stimulerer og udvikler små børns motorik - både ude i naturen og hjemme i dagtilbuddet.

Alle tilmeldte modtager forud for dagen et online bevægelseshæfte, med lege og aktiviteter for de små, samt adgang til Årets Tumlesang, der er skrevet og indspillet af Mille Gori - måske nok bedre kendt som Motor Mille fra DR’s Ramasjang.