Herning Fremad Oldboys kunne sidste år fejre 75-årsjubilæum. Nu lancerer klubben »Gå-fodbold«, som alle nysgerrige kan prøve fra 1. september. Foto: Henrik Ole Jensen

Nyt tiltag: Herning Fremad Oldboys lancerer »Gå-fodbold«

HERNING Motionsfodbold og oldboys-fodbold har de seneste år fået en større tilslutning over hele Danmark. Det er også tilfældet i Herning, hvor der alene i Herning Fremad er seks oldboys-hold.

I Herning Fremad ser man gerne endnu flere aktive spillere over 55 år, og det gælder også personer, der ikke tidligere har været aktive i en klub eller har spillet fodbold. Gennem de seneste par år har fodboldklubben på Ringkøbingvej haft et samarbejde med Ældre Sagen, hvilket har fået en del nye spillere til at møde op hver tirsdag formiddag.

Den ugentlige træning vil fra 1. september også byde på en ny aktivitet i form af »Gå-fodbold«. Det oplyser Herning Fremad i en pressemeddelelse.

»Gå-fodbold« vil ifølge klubben blive spillet efter særlige regler men med konkurrencemomentet intakt. »Gå-fodbold« betyder naturligvis, at det ikke er tilladt at løbe, men det er også forbudt at skubbe og tackle. Denne skånsomme spilleform skal minimere risikoen for skader.

Det er ikke nødvendigt at investere i et par fodboldstøvler. »Gå-fodbold« kan sagtens spilles i almindelige kondisko.

Den nye aktivitet finder sted på en dag, hvor Herning Fremad markerer den nationale Fodbold-Fitness-uge. Her inviterer Herning Fremad Oldboys alle over 55 år til at prøve kræfter med fodbold på et niveau, hvor alle kan være med, uanset hvor meget man tidligere har rørt en bold.

Klubben håber ud fra et sundshedsmæssigt perspektiv, at det nye initiativ vil skabe interesse - også selvom man aldrig har været en Laudrup med den runde bold.