Borgmester Lars Krarup (V) vil i slutningen af 2021 have siddet som borgmester i 20 år. Til den tid venter nu udfordringer. Foto: Henrik Ole Jensen

Kæmpe overraskelse: Lars Krarup forlader Herning Byråd ved næste valg

Palle Heering Nielsen 

Efter 20 år som borgmester takker han af i lokalpolitik. Alle døre står indtil videre åbne omkring hans fremtidige arbejde

HERNING »Der er en tid for alt«.

Sådan indleder Hernings borgmester, Lars Krarup (V) et brev, som han blandt andre har sendt til Herning Folkeblad, hvor han annoncerer, at han stopper som borgmester ved udgangen af denne valgperiode - 31 december 2021.

Til den tid vil Lars Krarup være 49 år, have siddet i byrådet i 24 år og som borgmester i 20 år.

Søndag aften uddyber han over for Herning Folkeblad.

- Det har været en svær beslutning, så jeg er meget emotionel omkring det. Det er et kapitel i mit liv på 20 år, hvor jeg nu er ved at skrive de sidste sider, siger Lars Krarup.

Beslutningen kommer nu, fordi Venstre i Herning kommune 29. september skal vælge borgmesterkandidat til byrådsvalget i november 2021.

Medlemmerne bestemmer
Lars Krarup orienterede byrådsgruppen søndag.

- Det var godt at få gruppen ind og få en snak. De fleste var overraskede, siger Lars Krarup om reaktion fra kollegerne i Venstres byrådsgruppe.

På torsdag holder gruppen møde igen for at se, om de kan pege på én, fælles borgmesterkandidat, som den samlede gruppe derefter står bag.

Han vil ikke allerede nu gå ud og pege på, hvem han mener bør overtage.

- Det er Venstres over 1000 medlemmer, som beslutter det, og alle kan jo i princippet stille op, siger han.

Med Anne Mette Bang Rasmussen som 1. viceborgmester kunne det ligge det i kortene, at hun tager over?

- Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det er mit store håb, at Venstres 19 mand store gruppe vil stå sammen bag en kandidat, siger Lars Krarup.

Ikke kandidat til Folketinget
Beslutningen har været længe undervejs, og han tænkte allerede under kommunalvalgkampen i 2017, at det kunne blive hans sidste KV-valgkamp«.

Beslutningen er blevet drøftet med nærmeste familie og enkelte, gode og fortrolige venner. En af dem fortalte, at det kunne være sundt at springe ud i iskoldt vand og prøve noget nyt.

- Det fik mig til at sige, at det var nu, at jeg skulle gøre op, om jeg skulle være i lokalpolitik resten af livet.

Lars Krarup føler ikke, at han springer ud i decideret iskoldt vand, men at det er en mærkelig fornemmelse ikke helt at vide, hvad fremtiden byder på arbejdsmæssigt.

På spørgsmålet om han stiller op til Folketinget ved næste valgkamp, siger han:

- Svaret er, at det gør jeg ikke!

Glæder sig til at fortsætte
Han føler også, at han har haft en god balance mellem arbejdslivet og privatlivet, selv om et job som borgmester kræver sine arbejdstimer.

- Jeg føler faktisk, at mine børn altid kommet i første række, lyder det fra borgmesteren, der ser frem til de kommende 16 måneder.

- Jeg elsker mit job. Der sker noget nyt hele tiden ... ikke to dage er ens, siger Lars Krarup.

Han mener, at Herning på mange måder er en bedre by i dag, end hvad den var, da han overtog posten. Det skyldes blandt andre MCH Messecenter Herning og andre lokale kræfter, som har været med til at sætte Herning på landkortet.

Læs meget mere om Lars Krarups beslutning i Herning Folkeblad mandag.