Tag med Museum Midtjylland på rullende byvandring. Pedaltramp og historie finder sted 23. august, barnevognsbyvandring 26. august, og byvandring for gangbesværede 27.august. Foto: PR-Foto

På byvandring med barnevogn og rollator

Museum Midtjylland inviterer til tre rullende byvandringer med henholdsvis cykel, barnevogn og rollator

HERNING Urolige småbørn eller bentøj, der driller? Det skal ikke være en hindring for at opleve nye historiske sider af Herning.

Museum Midtjylland har derfor udviklet tre spritnye »rullende« byvandringer ud fra mantraet »Historie for alle«. Den første tur, som finder sted søndag 23. august, er en cykeltur, mens den anden, onsdag 26. august, er en tur for mødre og fædre på barsel, og her kombineres en hyggelig tur med barnevogn med nye oplevelser i byhistorisk regi.

Den tredje byvandring, torsdag 27. august, er specielt udviklet til personer, som bruger rollator, er gangbesværede eller kørestolsbrugere.

- Vi vil gerne give mange forskellige brugere mulighed for at gå på opdagelse i historien. Derfor arbejder vi hele tiden med at udvikle og tilbyde opfindsomme og originale aktiviteter, som tilgodeser, at alle ikke er ens, og at vi har forskellige behov, skriver museet i en pressemeddelelse.

Der er tid og plads
Alle ture er tilrettelagt, så der er plads og tid til gruppens behov. Barnevognsbyvandringen slutter på Tekstilmuseet, hvor der er faciliteter til at skifte, amme eller få sig en kop kaffe i hyggelige omgivelser.

Rollatorbyvandringen foregår i et roligt tempo, og der er indlagt små stop undervejs, så alle kan være med.

Mens deltagerne ruller sig gennem byens gader, fortælles der om, hvorfor og hvordan nutidens Herning på rekordtid blev forvandlet fra en lille flække på heden til pulserende industriby.

Tilmelding er nødvendig. Se mere på museets hjemmeside.