Hvad foregik der egentlig i Herning under genforeningen. Det sætter en byvandring fokus på. Foto: Pr-foto

Museum inviterer på byvandring: Genforeningen set med Herning-briller

Nu kan man atter deltage i byvandringen, der handler om Herning på genforeningens tid

HISTORIE I juni holdt Museum Midtjylland en fuldt booket byvandring om Herning på genforeningens tid. På grund af stor efterspørgsel gentages vandringen - den finder sted tirsdag 18. august.

Det er igen Leif Sepstrup fra Slægtshistorisk Forening Herning og Kristine Holm-Jensen fra Museum Midtjylland, som man kan komme på gåtur med i Hernings gader.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark, hvilket er emnet for turen. Leif Sepstrup og Kristine Holm-Jensen vil fortælle, hvad der foregik i Herning, mens der var fest og farver i Sønderjylland - fortælle historier om menneskene i Herning, og hvordan de oplevede genforeningen i 1920. Det rummer både et tilbageblik til krigen i 1864 og mødet med en nationalt vakt skolelærer.

- Vi begyndte i 2019 at lave fælles byvandringer. Leif finder historier - nogle gange nogle lidt snuskede af slagsen i arkiverne, og jeg holder mig mere til fakta. Det var der rigtig mange herningensere, der var vilde med. Så nu kaster vi os ud i et nyt samarbejde for at sætte fokus på genforeningen, som jo er en milepæl i dansk historie, siger museumsinspektør Kristine Holm-Jensen i en pressemeddelelse.