Højbedene her lavede Brian Zimmerlund Bækgaard for otte år siden til parrets egen have. De er lavet af stål og fliser, og de er nemme at samle. Det kan alle finde ud af, fortæller Louise Zimmerlund Bækgaard. Foto: Tom Laursen

Ægtepar udvikler kreative design til hjemmet

Mathilde Bach callesen 

Snejbjerg-parret Louise og Brian Zimmerlund Bækgaard driver ved siden af deres fuldtidsjob »Zoob«, som blandt andet producerer og sælger opslagstavler og højbede

VISIT Blomsterne står på sit allerhøjeste hjemme hos ægteparret Louise og Brian Zimmerlund Bækgaard, som selv har stået for at »ramme« blomsterne ind med deres eget design.

Det er nemlig ikke blomsterne, som undertegnede er kommet for at tale om, men derimod parrets firma, Zoob, som producerer og sælger blandt andet højbede, sandkasser og opslagstavler.

- Idéerne til produkterne udspringer af, hvad vi selv har manglet herhjemme, og så har du lavet det, siger Louise Zimmerlund Bækgaard og kigger over på sin mand.

- Så får man det på den måde, man gerne vil have det, og man får samtidig noget, som alle andre ikke lige har, supplerer Brian Bækgaard Zimmerlund.

Og så alligevel er der efterhånden en del, der har samme højbede som de bede, der står i parrets have.

Det var nemlig de tunge og rustikke højbede i stål og fliser, som satte gang i firmaeventyret Zoob, som ægteparret driver som et »hygge-erhverv« ved siden af deres to fuldtidsjob som henholdsvis smed og PR- og marketingsansvarlig.

- Før havde vi højbede og en sandkasse i træ, men det stod og blev så grimt med tiden. På det tidspunkt havde vi vist nogle fliser liggende, og så kom idéen ellers til højbedene lidt ud af ingenting, siger Brian Zimmerlund Bækgaard.

- Vi er ikke så gode til træ til eksempelvis højbede. Vi vil have noget, som er vedligeholdelsesfrit, og det kan vi mærke, at andre også vil have, fortsætter han.

Salg til hele landet
Gennemgående for Zoob-produkterne er det vedligeholdelsesfrie stål, som Brian Zimmerlund Bækgaard har stor erfaring med at håndtere, idet han er uddannet VVS-montør.

- Jeg ved, hvad der kan lade sig gøre med materialet, fortæller han og understreger, at det til gengæld er nogle dyre materialer at have med at gøre.

Derfor er det heller ikke alle produkter, som bliver forvandlet fra stål til interiør til både ude og inde, der kommer på webshoppen hos Zoob. Det kan nemlig være dyrt at producere og fragte de tunge design.

- Idéer er der rigeligt af, men det skal også kunne betale sig at producere, og det kan det ikke altid med fragten, som er dyr, siger Brian Zimmerlund Bækgaard.

- Nogle ting er så dyre for os at producere, at det prismæssigt kommer til at ligge for tæt på store brands, og det dur ikke, når vi driver firmaet, som vi gør, supplerer Louise Zimmerlund Bækgaard. Men højbede og opslagstavler er de design, som har været med på den indtil videre seks år lange »forretningsrejse«, og de er stadig populære, fortæller ægteparret.

- Opslagstavlen og højbedene sælger vi godt af, siger Louise Zimmerlund Bækgaard og fortæller, at de har leveret produkter til alle hjørner af Danmark og til et enkelt hjem i Sverige.

- Det er ofte de større byer, vi sender til. Og så kan vi mærke, at folk i Jylland laver meget selv, fordi jo længere østpå, man kommer, jo flere bestiller vores produkter, fortsætter hun med et smil.

Det er da også både private, erhverv, institutioner og en enkelt kendis, som har bestilt på webshoppen.

»Showroom« i hjemmet
Indimellem får de nuværende produkter på webshoppen nyt selskab.

- Jeg får hele tiden nye idéer, og lige pludselig kommer der en ny idé, som skal på webshoppen, siger Brian Zimmerlund Bækgaard.

Når man tager en tur rundt i parrets bolig og have, er man da heller ikke i tvivl om, at idéer er der nok af.

- Vi kan da snart ikke have mere her i haven, men vi kan simpelthen ikke lade være, fortæller Louise Zimmerlund Bækgaard med et smil og peger rundt på flere prototyper, som ikke er blevet sat yderligere i værk.

- Det er vores lille »showroom« herhjemme. Det er også her, vi tager alle billeder af produkterne til hjemmesiden og de sociale medier. Man er altid velkommen til at komme forbi og se produkterne, fortsætter hun.

Det er blandt andet her, ægteparret ville gøre det anderledes, hvis de valgte at gå fuldtid på firmaet. Så skulle der et vaskeægte showroom til, og en professionel fotograf skulle muligvis tage billederne.

- Det passer os dog rigtigt fint, at det er en side-ting, som vi har sammen, siger Louise Zimmerlund Bækgaard.

Drømmene blomstrer
Men ligesom højbedene blomstrer på sit højeste lige nu, gør lysten til det selvstændig liv det til tider også.

- Drømmen om at blive selvstændige blomstrer op engang imellem, men vi er bare begge i job, som vi er meget glade for, fortæller Louise Zimmerlund Bækgaard.

Når de kigger tilbage på de seneste seks år med firmaet, som, ifølge Brian Zimmerlund Bækgaard, »kører rigtigt fint«, så er de glade for, at de dengang lyttede til de rosende ord om deres højbede og opmuntringen fra venner og bekendte til at starte firmaet.

- Vi er så glade for, at vi sprang ud i det. Vi ville ikke sidde og blive gamle og fortryde, at vi ikke gjorde det, siger Brian Zimmerlund Bækgaard.