Anfører Erik Sviatchenko og FC Midtjyllands nykårede mestre møder enten Buducnost eller Ludogorets i anden kvalifikationsrunde til Champions League-turneringen. Kampen spilles på udebane 25. eller 26. august. Foto: Tom Laursen

FCM på udebane i Europa: Mestrene skal til Montenegro eller Bulgarien

Ole Bitsch 

FC Midtjylland står over for udekamp mod enten Buducnost eller Ludogorets i Champions League-kvalifikationens anden runde

FODBOLD De nykronede danske mestre fra FC Midtjylland får modstand fra enten Montenegro eller Bulgarien, når »ulvene« 25.-26. august træder ind i anden runde af kvalifikationen til den nye Champions League-sæson.

Således skal FCM-mandskabet op imod vinderen af Buducnost Podgorica fra Montenegro og bulgarske Ludogorets, der skal i intern duel 18. eller 19. august.

Det blev udfaldet af mandagens lodtrækning hos UEFA - det europæiske fodboldforbund - der fra hovedkvarteret i schweiziske Nyon ved middagstid fastlagde holdene, der mødes i anden kvalifikationsrunde til fodboldens meste prestigefyldte klubturnering.

FCM, der er useedet i kvalifikationen til Champions League-gruppespillet, blev hevet tidligt op af lodtrækningsbowlen. Men enten Buducnost Podgorica eller Ludogorets får fordel af fordel af hjemmebane i kvalifikationsduellen, der som nyt ikke afvikles over to opgør hjemme og ude som normalt, men over bare én kamp.

I playoff-runden er der dog som vanligt to kampe.

Inden mandagens lodtrækning havde UEFA valgt at opdele holdene til kvalifikationsrunderne i to lodtrækningspuljer. Dermed undgik FC Midtjylland store Europa-klubber som de skotske mestre fra Celtic samt mesterholdet Dinamo Zagreb fra Kroatien - begge klubber var en del af anden lodtrækningspulje.

Samlet set skal FCM over tre forhindringer for at komme i Champions League-gruppespillet.

Det er dog værd at bemærke, at eventyret ikke er slut, hvis FC Midtjylland taber en af kampene i Champions League-kvalifikationen. Så ryger de danske mestre nemlig over i den efterfølgende runde af Europa League-kvalifikationen. Præcis det skete efter FCM’s mesterskaber i både 2015 og 2018.

Kamptidspunktet og datoen for FCM’s Champions Leauge-kvalifikationsopgør i anden runde fastlægges tirsdag i denne uge.