Det var både voksne og børn, som fik glæde af en tur i Jyllands Park Zoo. Turen var dette år lidt anderledes end de forgangne år, hvor Røde Kors har inviteret flygtningefamilier på sådan en tur. Foto: Privatfoto

På tur til alle dyrene i Haunstrup

Mathilde Bach callesen 

Røde Kors Herning har denne sommer haft fornøjelsen af at give 193 voksne og børn en tur i Jyllands Park Zoo

ZOO-TUR De seneste år har Røde Kors Integration i Herning inviteret voksne og børn fra flygtningefamilier på en fælles udflugt til Jyllands Park Zoo, men fællesturen blev i år aflyst grundet corona-situationen. De skulle dog ikke snydes for en tur i Jyllands Park Zoo, så Røde Kors gjorde det på anden vis denne sommer ...

- Vi ville gerne give familierne den mulighed trods corona, og så måtte vi bare tænke lidt ud af boksen, fortæller Gerda Højgaard fra Røde Kors Herning.

Hun tog derfor ud til Jyllands Park Zoo og købte 193 billetter og gav dem til familiernes kontaktpersoner, der så kunne videregive billetterne til familierne hver især.

- Så kunne de helt selv vælge, hvornår de ville derud, og det har været en stor succes, siger Gerda Højgaard og fortæller, at de har fået mange positive tilkendegivelser fra deltagerne.

De fleste af de 193 børn og voksne har allerede indløst billetterne og nydt en dag i Jyllands Park Zoo, og det har været en rigtig god oplevelse.

- De har været så glade for det, og børnene var slet ikke til at trække derfra igen, siger hun og fortæller, at der både er blevet kørt i tog, sejlet på søen og set på en masse dyr ved besøgene.

Det er også med glæde i stemmen, at Gerda Højgaard fortæller, at indehaver af Jyllands Park Zoo, Ove Nordestgaard, gav alle børnene et femtursklippekort til aktiviteterne, så de kunne give sig i kast med at prøve nogle af dem.

193 er deltagerrekord for denne tur, som Røde Kors de seneste fire år har inviteret flygtningegruppen på.

Det var som sagt kontaktpersoner, der stod for videreformidlingen af billetterne til de enkelte familier til dette års tur til Jyllands Park Zoo.

Kontaktfamilier er der i øjeblikket mangel på hos Røde Kors i Herning.

- Selvom der ikke kommer mange flygtningefamilier til Herning, så har vi 10 familier på venteliste til en kontaktperson. Så skulle man have lyst til at blive kontaktperson, er man velkommen til at kontakte mig, fortæller Gerda Højgaard.