Foto: PR-foto

Bliv klogere på byens historie: Det vilde Herning

Torsdag 13. august holder Museum Midtjylland temabyvandring

OPLEVELSE Man kan opleve et stykke af »Det vilde Herning«, når Museum Midtjylland næste torsdag inviterer til byvandring om tekstilmesser, uddannelse og provokunst.

Efter slutningen af Anden Verdenskrig gik udviklingen på mange måder stærkt i Herning. Ikke mindst tekstilindustrien oplevede en voldsom vækst, og mod slutningen af 1950’erne husede byen cirka 260 større eller mindre tekstilfabrikker. Samtidig så tekstilmesserne og en egentlig tekstilfagskole også dagens lys.

Kunst blev for mange fabrikanter en ny måde at udtrykke sig på, og ikke mindst området omkring Th. Nielsens Gade blev arnestedet for byens provokunst.

Alle disse tiltag var medvirkende til at definere det moderne Herning i midten af det 20. århundrede.

Det kan du blive klogere på til torsdagens byvandring, som tager sin begyndelse ved Herning Kongrescenter, hvor deltagerne skal høre om etableringen af Herning Hallen og de første tekstilmesser. Herefter går turen videre til Nygade, hvor Midtjysk Tekstilskole tog sit udspring. Efter en vandring ad Th. Nielsens Gade gøres holdt ved Aage Damgaards sorte fabrik, og turen slutte med udsigt til Mads Eg Damgaards skæve hus på Silkeborgvej.

Tilmelding til turen er nødvendig.