Joseph Ntensibe er en af Ugandas dygtigste kunstnere, ifølge galleriet Glocal Art, der har specialiseret sig i afrikansk kunst. På udstillingen vises blandt andre »The lake in the morning-light«, som Joseph Ntensibe står bag.

Oplev ny udstilling: Afrikansk kunst på sygehuset

Lige nu kan man opleve forskellige former for afrikansk kunst i ny udstilling

UDSTILLING Kunstforening 2211 - også kendt som sygehusets kunstforening - har i samarbejde med Foreningen Afro-Art.dk arrangeret en afrikansk kunstudstilling, der lige nu kan ses i afdeling N på Regionshospitalet Herning.

Alle malerier er udlånt af Glocal Art, der er det førende galleri i Danmark med moderne afrikansk kunst.

Der udstilles kunst fra både Vest- og Østafrika, men Uganda er det bedst repræsenterede land. Af store navne fra Uganda kan nævnes Joseph Ntensibe.

Fra Senegal deltager Kiné Aw, der har fået betegnelsen Afrikas Picasso. Forklaringen er ligetil: Hun er et stort talent, hvis stil kan minde om Picasso, skriver kunstforeningen i en pressemeddelelse.

Picasso var i øvrigt en stor inspirationskilde for Afrika, da han som den første hvide mand udtrykte beundring for værdier i Afrika, og han lod sig inspirere af de afrikanske masker.

Stigende interesse
De fleste har nok ikke hørt meget om afrikansk kunst, men internationalt er der en stigende interesse for kunst fra Afrika, og på en auktion i Paris sidste år blev et værk af Joseph Ntensibe solgt for 1.175.000 kroner.

Frede Hansen fra Glocal Art tror på, at det er vigtigt at bakke op om kreative miljøer i Afrika, for i en verden i udvikling og forandring er der brug for kreative og innovative mennesker - det gælder i Danmark, men det gælder også i Afrika.

Galleriet Glocal Art har derfor mottoet »Trade is better than aid to fight against poverty in Africa« (»Handel er bedre end hjælp til bekæmpelse af fattigdom i Afrika«, red.), og de seneste otte år har galleriet købt for over 1,2 millioner kroner af kunst og design i de fattige lande syd for Sahara.

Alsidig kunst
Nu får alle i Herning så mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de afrikanske kunstnere, som normalt udstiller på Glocal Art.

Der er tale om en meget alsidig udstilling, der viser hvor mangfoldig og alsidig den moderne afrikanske kunst er, for hvis man tror, at afrikansk kunst er identisk med masker, så tager man fejl. Her er tale om malerier udført af professionelle kunstnere.

I et par glasmontre på sygehuset vises desuden eksempler på afrikansk keramik.

Den afrikanske kunstudstilling kan opleves frem til 30. september.