Rektor Henriette Slebsager er glad for antallet af optagne studerende. Men der er dog også stadig ledige pladser, fortæller hun. Foto: Tom Laursen

309 studerende optaget på erhvervsakademiet: Ny finansbachelor godt modtaget

Ved midnat fik 309 ansøgere besked om, at de er blevet optaget på Erhvervsakademi MidtVest. Det er en lille stigning fra sidste år

UDDANNELSE Igen i år har flere nok siddet klar på E-boks ved midnatstid for at tjekke, om de er kommet ind på deres drømmestudie. Erhvervsakademi MidtVest har sendt optagelsesbrev ud til 401 ansøgere fordelt på Herning, Holstebro og Skjern. Heraf er de 309 ansøgere blevet optaget på et studie i Herning, og det glæder rektor Henriette Slebsager.

-Vi er meget tilfredse med det antal ansøgere, vi i dag kan tilbyde en studieplads, og vi glæder os nu til at byde de nye studerende velkommen, udtaler rektor Henriette Slebsager i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Men vi har stadig ledige pladser på flere af vores uddannelser. Så jeg kan kun opfordre til at besøge vores hjemmeside for at se, hvilke uddannelser det drejer sig om.

Som noget nyt i 2020 kan de første 18 studerende på uddannelsen til finansbachelor snart sætte sig på skolebænken i Herning og tage hul på en uddannelse, som man tidligere har skullet til Aarhus eller Kolding for at tage.

Ny uddannelse godt fra start
- Det, at kunne udbyde uddannelsen til finansbachelor, betyder, at vi nu bedre kan imødekomme virksomhedernes behov inden for den finansielle sektor, forklarer rektor Henriette Slebsager.

De lokale pengeinstitutter har længe efterspurgt dimittender med denne uddannelse, og HR-partner i Vestjysk Bank, Signe Sejbjerg Jensen glæder sig over, at finansbacheloruddannelsen nu snart er at finde i lokalområdet.

- Med en finansbacheloruddannelse lige i »baghaven« får vi som bank mulighed for, i endnu større grad, at bidrage til udviklingen af fremtidens rådgivere. Det kan i dag være svært for os at bidrage i det omfang, vi ønsker, idet mange uddannelsesinstitutioner ligger langt væk, siger hun i pressemeddelelsen.

Ledige pladser på Erhvervsakademi MidtVest kan søges indtil studiestart 31. august.