Politiet mener fortsat, at der er en gerningsmand på fri fod efter knivstikkeriet ved Rema 1000 på H.P. Hansens Vej i Herning 10. juli. En 20-årig mand fra Herning er efterlyst. Foto: Bo Lundgaard

Politiet efterlyser 20-årig knivstikker: 19-årig medgerningsmand varetægtsfængslet i fire uger

Tekst og foto: Bo Lundgaard 

Politiet har identificeret de to mænd, der stak med kniv på H P Hansens Vej fredag aften. En 20-årig mand er stadig på fri fod, mens en 19-årig er varetægtsfængslet

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi har det meste af weekenden ledt efter en 20-årig formodet knivstikker, som angiveligt står bag et voldeligt angreb på to yngre mænd.

Sagen tog sin begyndelse fredag kort før klokken 19.30. Her stødte to grupperinger af primært unge med udenlandsk baggrund sammen foran Rema 1000 på H P Hansens Vej, hvor to unge mænd - begge 19 år med bopæl i Herning - blev stukket med kniv.

Den ene af de unge blev stukket i ansigtet ved det ene øre, mens den anden fik en kniv i låret.

Tog selv på skadestuen
Politiet rykkede talstærkt ud, da man klokken 19.28 modtog en anmeldelse.

Den ene af de to forurettede bad fredag aften om hjælp i Rema 1000. Men da politiet nåede frem, var alle forsvundet - inklusive den knivstukne unge mand, som dog senere dukkede op på skadestuen, hvor han modtog behandling.

På skadestuen traf politiet kort tid efter sagens andet voldsoffer, der også selv havde henvendt sig.

- Ingen af de forurettede eller vidnerne har været særlig meddelsomme over for politiet. Derfor har vi måttet fastlægge det meste af hændelsesforløbet ud fra overvågningsmateriale i området, fastslår politikommissær Henning Præstegaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Massivt politiopbud
Politiet rykkede fredag aften talstærkt ud til gerningsstedet foran Rema 1000, som på et tidspunkt var afspærret.

Betjente og patruljevogne fyldte også godt op på Sønderagervej, hvor man efterforskede i området ved boligblokkene i Brændgårdsparken. Her fik politiet klarhed over, at sporene pegede på to formodede gerningsmænd på henholdsvis 19 år og 20 år - begge med bopæl i Herning.

Den 19-årige kunne politiet anholde lørdag før middag. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg, som varetægtsfængslede ham i fire uger. Til gengæld er den 20-årige mand, som politiet mistænker for at have ført selve kniven, stadig på fri fod.

- Vi har forsøgt at få fat i ham hele weekenden. I princippet kan han lige så godt melde sig selv til politiet, så det vil jeg gerne opfordre ham til at gøre, for vi skal nok finde ham, lyder meldingen fra Henning Præstegaard.

Uden for livsfare
Hvad de to grupperinger af unge var blevet uenige om fredag aften, har politiet endnu ingen viden om.

Det kan således være alt fra en strid om narkotika til alt muligt andet fnidder og intern rivalisering. Men sikkert er det, at politiet betragter hændelsen som en alvorlig voldssag, som gerningsmændene kommer til at stå til regnskab for.

Selv om de to forurettede kom alvorligt til skade, har begge været uden for livsfare.