Pernille Schaltz er også chef for et af Danmarks blot seks centralbiblioteker i de næste fire år. Foto: Henrik Ole Jensen

Herning fortsætter med centralbibliotek

HERNING Herning Bibliotekerne er blevet genudnævnt som centralbibliotek og skal dermed være med til at forme udviklingen på biblioteksområdet de næste fire år.

Det er netop blevet besluttet i en aftale med Slots- og Kulturstyrelsen.

Herning Bibliotekerne har siden 1965 været et af Danmarks seks central-biblioteker. Som centralbibliotek er hovedopgaverne at sikre en omfattende materialesamling samt at stå i spidsen for udrulning af nationale kulturpolitiske indsatser på biblioteksområdet i samspil med de 18 øvrige kommuner i Region Midtjylland.

En anerkendelse, roser formand
Herning Bibliotekerne modtager årligt knap 13 millioner kroner fra staten i forbindelse med aftalen.

- Det er en stor anerkendelse, at Herning Bibliotekerne igen er centralbibliotek for en ny periode. Det betyder, at vores bibliotek er helt i front i biblioteksvæsnet og er en central aktør i at forme biblioteksudviklingen herhjemme. Og lokalt skal vi naturligvis være glade for, at borgerne i Herning kan nyde godt af den meget store materialesamling og det moderne aktivitetstilbud, som opgaven fører med sig, siger Johs. Poulsen, formand for Herning Kommunes kultur- og fritidsudvalg i en pressemeddelelse.

Et samlingssted for alle
De næste fire år skal centralbibliotekerne arbejde indgående med det digitale område. Det betyder både, at den digitale materialesamling skal styrkes, og at der skal udvikles på digitale aktiviteter og tilbud til borgerne.

Desuden bliver der et særligt fokus på fortsat at styrke læselysten hos både børn og voksne og på at sikre, at biblioteket er for alle.

- Vi arbejder altid hen imod, at biblioteket skal være et samlingssted for alle borgere uanset baggrund. Biblioteket skal være et sted for alle, så vi glæder os meget til at samle bibliotekernes kræfter om disse særlige fokusområder, siger biblioteksleder Pernille Schaltz.