Mara fra Portugal og Mathias fra Frankrig skulle have været til USA som udvekslingsstuderende med AFS Interkultur i det kommende år. Men på grund af corona-pandemien har de valgt at tage til Danmark i stedet for. De mangler bare en værtsfamilie - gerne i Herning-Ikast området. Foto: Privatfoto

AFS Interkultur søger værtsfamilier til unge studerende fra udlandet

Udvekslings-organisationen AFS søger værtsfamilier i Herning-Ikast området til 17-årige Mara fra Portugal og 17-årige Mathias fra Frankrig

HERNING Hvert år tager tusindvis af unge mellem 15 og 18 år på udveksling i udlandet med udvekslingsorganisationen AFS Interkultur. Mange af dem tager til USA, men på grund af corona-pandemien har Mara fra Portugal og Mathias fra Frankrig besluttet sig for at tage til Danmark i stedet, skriver AFS i en pressemeddelelse.

De to unge var hurtige til at springe til, da AFS Danmark sendte en besked ud i AFS-netværket om, at der var ledige pladser, og nu glæder de sig bare til at høre fra en dansk familie, som har lyst til at dele det kommende år med dem.

Gode oplevelser
Arne Juulsgaard, der er frivillig værtskoordinator i AFS Midt og Vestjylland, opfordrer familier i Herning-Ikast området til at melde sig som værtsfamilie for Mara, Mathias eller en af de andre unge, som endnu ikke har fået en værtsfamilie.

- Min kone og jeg har siden 2008 været værtsfamilie for mere end 10 unge fra alle hjørner af verden. Det har givet utallige gode oplevelser, grundlag for spændende samtaler om livet i både Danmark og deres hjemland og ikke mindst nære venskaber, siger Arne Juulsgaard.

På lige vilkår
Som værtsfamilie betaler man for den unges kost og logi, mens den unges forældre dækker udgifter til lommepenge og tøj.

De unge indgår i familien på lige vilkår med de øvrige familiemedlemmer, og det forventes, at de hjælper med lettere hverdagsopgaver.

Den unge lever et ungdomsliv, hvor han eller hun går i gymnasiet, dyrker sine fritidsinteresser og skaber sig et netværk af jævnaldrende unge, fortæller Arne Juulsgaard.

Mathias og Mara
Mathias fra Frankrig er vild med sport, især roning. Han kan lide at lytte til rapmusik og glæder sig til at opleve den smukke danske natur, lære dansk og lære verdens lykkeligste folk at kende.

Mara er en selvstændig pige, der er opvokset i henholdsvis Angola og i Portugal. Det har givet hende fokus på kontrasten mellem rigdom og fattigdom.

Hun er vild med at surfe, kan lide at læse, lytte til musik og spille guitar.

Skulle en familie være interesserede i at tage imod en Mara, Mathias eller en af de andre unge, der søger værtsfamilie, er de meget velkomne til at kontakte Arne Juulsgaard, ligesom yderligere oplysninger kan findes på www.afs.dk.