Lundgårdskolen kan glæde sig over en bevilling på 6500 kroner. Foto: Tom Laursen

7,4 millioner til mere tryghed

HERNING TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland har netop bevilget 7.433.518 kroner til nye projekter, der skal skabe mere tryghed blandt midtjyderne inden for områderne sikkerhed, sundhed og trivsel.

Det fortæller TrygFonden i en pressemeddelelse.

TrygFonden arbejder for at forebygge ulykker tæt på danskernes hverdag. Det gælder både i forhold til de steder, hvor mennesker og vand mødes, i trafikken og i forhold til brand. Med henblik på at skabe bedre sikkerhed på, i og ved vandet har blandt andet Ung Herning modtaget 26.000 kroner til nyt udstyr som eksempelvis redningsveste.

TrygFonden har også uddelt midler til blandt andet indkøb af cykelhjelme og/eller specialcykler. Her har Lundgårdskolen i Tjørring fået en bevilling på 6500 kroner.

Sundhed er et andet fokusområde i TrygFonden. Målet er, at flere skal leve et længere liv præget af så få fysiske og psykiske gener som muligt. Derfor har Bedre Psykiatri Herning/Ikast-Brande fået 85.000 kroner til et projekt, der hedder »Tryghed i boligforeninger«.

Førstehjælp og børnelejr
Der er også uddelt midler til førstehjælpskurser- og udstyr. Her har Multicenter Sunds fået et tilskud på 7500 kroner.

TrygFondens tredje fokusområde er trivsel, der handler om at hjælpe flere til at realisere deres potentialer og give alle en plads i et positivt fællesskab. Med det formål at skabe bedre trivsel blandt udvalgte grupper i Midtjylland har blandt andet Red Barnet Herning modtaget 10.000 kroner til »Red Barnet børnelejr Herning«.