De frivillige dannede espalier for børnene, inden de tog toget vestpå fra banegården i Herning station. Foto: Privatfoto

Red Barnet sørger for lokale børns sommerferie: Det betyder så meget, at man har noget at fortælle om

Stig Dahlgren Atzen 

For første gang nogensinde arrangerer Red Barnets lokalafdeling i Herning en sommerferie for børn, som ellers ikke nødvendigvis ville komme af sted

HERNING Ferie, ferie, ferie!

Når skoleåret slutter, er det ofte med Ole Mortensens livlige og håbløst optimistiske melodi. En sang, som sætter gang i mindemaskineriet. Nu kommer vi til at lave noget, vi kan huske.

Men sommerferieminder er ikke nødvendigvis allemandseje. Derfor har Red Barnets lokalafdeling i Herning for første gang nogensinde arrangeret en børnelejr. Onsdag tog 22 børn mellem 7-12 år fra Herning således en bus mod Hemmet ved bunden af Ringkøbing Fjord, hvor de skal holde ferie i 4 dage.

Ferieminder er ubetalelige ifølge Maja Korsholm, som har arrangeret sommerlejren sammen med sin veninde og medfrivillige, Rikke Bundgaard.

- Det betyder så meget, at man har noget at fortælle om i klassen, når man kommer tilbage fra sommerferie. Og de her minder er noget, som børnene kan tale om i lang, lang tid, forklarer hun.

Minderne kommer dog ikke nødvendigvis automatisk ifølge Maja Korsholm.

- Det kan være, at ens forældre ikke har så meget overskud på den ene eller anden måde. Det har vi heldigvis, siger Maja Korsholm og slår fast:

- Alle børn fortjener gode minder og fede oplevelser.

Fire dages fest
At alle børn fortjener gode ferieminder, er Maja Korsholm langt fra alene om at synes. Flere lokale og nationale foreninger, fonde, banke og virksomheder har spædet til med mere end 38.000 kroner og sponsoreret ting til Red Barnets Børnelejr.

- Vi har heldigvis en ret god økonomi, så vi har flere muligheder, forklarer Maja Korsholm.

Opbakningen er ikke kun økonomisk. 17 frivillige har meldt sig til at hjælpe ud over Maja Korsholm og Rikke Bundgaard, som leder projektet.

Den samlede opbakning betyder, at de 22 børn får masser af muligheder for at boltre sig.

- Det skal være sommerferie med fuld smæk på. De skal derfra med masser af overskud, fortæller Maja Korsholm.

Aktiviteter bliver der i hvert fald nok af. Der vil være udendørs stratego, rundbold, fodbold og en bålplads, hvor de kan spise skumfiduser sammen om aftenen. Alt sammen ved en lejrplads 20 meter fra Ringkøbing Fjord.

- Så har vi også købt en masse slik, så vi laver vores egen slikbutik en aften, siger Maja Korsholm.

Idéen kom fra Aarhus
Det er første gang nogensinde, at Red Barnets lokalafdeling i Herning drager på sommerlejr. Idéen kommer fra en af de andre afdelinger i landet.

Rikke Bundgaard var nemlig med Red Barnets afdeling i Aarhus på en børnelejr. Det var en succes, men en stor mundfuld. Derfor spurgte hun veninden Maja Korsholm, om hun ville hjælpe til.

- Det ville jeg helt vildt gerne, forklarer Maja Korsholm.

Derfra fik de hurtigt rekrutteret frivillige i alle aldre og fag. Faktisk meldte så mange sig, at de måtte give afslag til nogen. Til gengæld var det sværere at få finde børn, der skulle med på lejren.

- Det er jo ikke alle, som kan komme med. Det er børn, som ellers ikke ville have mulighed for det. Men det er også børn, som ikke kræver socialpædagogisk personale, fortæller Maja Korsholm.