Foto: Pr-foto

Hørecenter bliver demensvenligt

HERNING Alle 34 Audika-hørecentre i Danmark - heriblandt det i Herning - er blevet demensvenlige.

Det betyder, at samtlige medarbejdere har modtaget viden om demens, der skal hjælpe dem med at spotte, håndtere og bedst muligt hjælpe kunder med demens. Målet er, at flest muligt føler, det er en god og tryg oplevelse at få foretaget et høretjek eller få efterjusteret sit høreapparat.

- Hvis en kunde kommer ind med et fysisk handicap, er det let for medarbejderen at vise ekstra opmærksomhed, men det kan være svært at spotte, at folk har demens, hvis man ikke ved, hvad man skal være opmærksom på, siger Dorte Andersen, der bærer titlen general manager for Audika i Danmark, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

- For os i Audika handler samarbejdet med Alzheimerforeningen om at skabe de bedste forudsætninger for, at flest muligt af vores kunder føler sig trygge. Samtidig vil vi gerne bidrage til, at vi som samfund tør tale åbent om demens og ikke tabuiserer det. Derfor har det været afgørende, at vores medarbejdere er klædt på til at håndtere kunder med specielle behov.