Kombardo Expressen kører fra på mandag mellem Herning og hovedstaden. Foto: PR-foto

Kombardo fra Herning til hovedstaden

Tobias Tange Jepsen 

Molslinjen og Herning Turist vil fra på mandag have en rute til København

BUSRUTE Kombardo Expressen har fået vokseværk i det jyske. Molslinjens buskoncept Kombardo Expressen, der udføres i et tæt samarbejde med Herning Turist, får flere stop i det jyske. Holstebro, Herning og Silkeborg kommer nu på bussens køreplan som udgangspunkt for turene til København. Det er Ronny Gasbjerg, som er daglig leder for Herning Turist godt tilfreds med.

- I vores strategi har vi arbejdet hen mod også at kunne betjene vores midtjyske kunder, så vi er utrolig stolte af, at markedet har udviklet sig til, at vi kan betjene de lokale kunder, så de kan være med på et større nationalt netværk, siger Ronny Gasbjerg.

Kombardo Expressen begyndte som en lynrute mellem Aarhus og København med stop på Molslinjens færger over Kattegat. Siden er Aalborg, Viborg, Rønne og Randers kommet til.

Klar på flere busser
Nu kommer yderligere tre jyske byer til - heriblandt altså Herning.

- Kombardo Expressen begyndte som en enkel løsning for de kunder, som savnede at kunne kombinere bus og færge på rejsen mellem landsdelene. På få år er bussen blevet en vigtig del af vores forretning og Danmarks infrastruktur, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse.

Kombardo Expressens første ture fra Holstebro, Herning og Silkeborg bliver på mandag.

I første omgang vil der være flest ture i hverdagene og kun en enkelt dobbelttur i weekenderne. Der kan dog hurtigt sættes flere busser ind, så snart interessen viser sig, lover firmaet bag ruten. Hos Herning Turist fortæller Ronny Gasbjerg, at man vil have flest mulige afgange fra Herning.

- Fordi vi er et lokalt selskab vil vores første prioritet være at betjene Herning og Silkeborg, siger han.

Tager chancen
De sidste måneder har mange af Herning Turists busser ellers holdt stille på grund af corona-krisen.

- Det er ikke nemt at udvide i sådan en tid, men vi har valgt at tage chancen. Det er rigtigt dejligt for virksomheden, at vi kan komme med sådan en nyhed, forklarer Ronny Gasbjerg,

På grund af corona-krisen har Kombardo Expressen begrænset kapaciteten i busserne, forklarer han.

Priserne på de nye busser bliver dynamiske, men de kommer til at være i samme prisleje som den største konkurrent på ruten, Flixbus.