Bybusserne i Herning skal næste år skiftes ud med el-bybusser. Foto: Tom Laursen

Hernings bybusser skal køre på el

Fra september 2021 indtager 14 spritnye elbusser Hernings gader. Kunderne kan se frem til busser, der er emissionsfrie og meget støjsvage, både indvendigt og udvendigt

HERNING Bybusserne i Herning bidrager til regeringens klimamål, når de fra september 2021 skifter drivmiddel fra diesel til el.

Det skriver Herning Kommune og Midttrafik i en pressemeddelelse.

De nye elbusser er 12,2 meters lavgulvsbusser og har en indretning, der sikrer et godt flow i bussen. Kunderne kan let komme ind og ud af busserne, der har dobbeltdøre foran, midt og bagerst i bussen. Samtidig bidrager lavgulvet til nem indstigning med for eksempel barnevogne.

Udbud med el eller brint
Herning Kommune har ønsket en grøn omstilling af bybusserne. Emissionsfrie busser var derfor et krav i det udbud, Midttrafik har gennemført for driften af bybusserne i Herning. De bydende busselskaber havde mulighed for at byde ind med enten elbusser eller brintbusser i udbuddet.

Midttrafiks bestyrelsesformand Claus Wistoft fortæller i pressemeddelsen:

- Vi er glade for, at vi fra næste år kan byde kunderne i Herning velkommen i nye elbusser, der ud over kundefordele som let indstigning og støjsvaghed bidrager til at nedbringe CO2-udledningen, siger han og tilføjer:

- Vi ved fra Aarhus, at kunderne finder elbusserne meget behagelige at køre med.

Bidrage til grøn omstilling
Kontrakten blev tildelt det tilbud, der præsenterede bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Her leverede Tide Bus Danmark A/S bedste bud, og det var en glad direktør, der modtog tildeling af kontrakten efter Midttrafiks bestyrelsesmøde i fredags.

- Vi er stolte over, at Midttrafik og Herning har vurderet vores tilbud som det mest attraktive. Vi betragter kontrakten i Herning som en strategisk vigtig kontrakt, specielt da vi her får muligheden for at bidrage positivt til den grønne omstilling, når alle dieselbusser udskiftes med nye elbusser. Vi glæder os til at skulle servicere alle passagererne og til det fremtidige samarbejde med Herning Kommune, chaufførerne i Herning samt Midttrafik, udtaler Steen Rügge, administrerende direktør for Tide Bus Danmark A/S.

Tilfreds borgmester
Kontrakten blev tildelt Tide Bus Danmark A/S efter Midttrafiks bestyrelsesmøde 19. juni. Kontrakten kan underskrives ultimo juni efter udløbet af standstill-perioden.

I Herning Kommune er borgmester Lars Krarup (V) yderst tilfreds med aftalen med Tide Bus Danmark:

- Med indgåelsen af budgetforliget for 2020 satte byrådet en ambitiøs dagsorden på klimaområdet. Derfor er jeg yderst tilfreds med, at borgerne i Herning fremover udelukkende vil køre med el-bybusser. Det er godt for klimaet og miljøet, passagererne vil opleve meget støjsvage busser, og samtidig er økonomien i aftalen lige så god, som hvis vi havde valgt bybusser med diesel som drivmiddel. Det er på alle parametre et stort skridt i den rigtige retning, siger Lars Krarup.