Som en del af foodtech-messen i år, bliver der holdt foredrag om at mindske vandforbruget i fødevareproduktion. Foto: Tom Laursen

MCH-messe vil hjælpe til mindre vandforbrug

FoodTech sætter på en konference fokus på fødevareindustriens forbrug af vand

MESSE Vand bliver et tema på en kongres, der gennemføres som en del af FoodTech-messen 29. september til 1. oktober i år.

IFC Water Congress har blandt andet oplæg fra FrieslandCampina, Coca-Cola og Arla Foods Ingredients - programmet indeholder også et virksomhedsbesøg hos sidstnævnte i Videbæk.

På kongressen kan man høre om, hvordan man med sund fornuft kan spare seks procent vand samt med relativt enkelte tiltag kan spare op til 20-30 procent vand i fødevareproduktionen.

Corona-epidemien har forsinket forberedelserne en smule, men nu er programmet på plads og moderator for kongressen Jørn Rasmussen som er direktør i Water Advice og har en lang karriere indenfor håndtering af vand, er godt tilfreds, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Jeg synes programmet er rigtig ambitiøst og relevant for både fødevarevirksomheder samt de leverandører, som supporterer branchen. Med Arla, Carlsberg og Coca Cola samt førende eksperter på podiet vil vi komme igennem et bredt spekter af problemstillinger, som presser sig på i de fleste fødevarevirksomheder, siger Jørn Rasmussen, der også ser også perspektiver i at deltagerne udveksler erfaringer og udbygger deres netværk.