Mountainbiken er det foretrukne køretøj, når Søby Brunkulsmuseum søndag inviterer på to forskellige cykelture af hver 20 kilometers længde gennem brunkulslejerne. foto: PR-Foto

Tag på cykeltur i Søby Brunkulslejer

SøBY Ved premieren i 2018 nærmest væltede det ind med glade cyklister, som ville på cykeltur gennem Søby Brunkulslejer kombineret med et besøg og kaffe på Søby Brunkulsmuseum. Der var så mange deltagere, at turen for et år siden blev delt op i to i henholdsvis syd og nord/øst. Det lyder konceptet også på i år, når de første ture finder sted søndag 21. juni.

Der er tale om to forskellige ture, som begge lyder på knap 20 kilometer, hvor deltagerne får tid til at nyde og opleve det unikke område. For eksempel med Mount Søby på 83 meter og fugletårnet ved Søby Sø.

Guide på turen bliver museets formand, Jan Svendsen, som også er en erfaren cyklist, som hver uge hele året leder en såkaldt hyggetur i Brande Motion. Her går turen jævnligt til Søby-området, hvor Jan Svendsen også er guide for de mange gæster på museet.

Dagens første tur omfatter den sydlige halvdel, og turen over middag går mod nord og øst samt et smut mod syd.

Hvis interesserede har lyst kan de deltage i begge ture og til samme pris. I frokostpausen kan de eventuelt medbringe en madpakke. Deltagerne kan møde op uden tilmelding, men en ordentlig cykel og helst en mountainbike er absolut nødvendig.

Turene bliver gentaget søndag 18. oktober.