Der bliver ingen sankthansaften ved Fuglsang Sø i år, men sankthans bliver det nu alligevel - både med bålhygge, optræden og tale, lover FDF Herning Nord og 1. Hede Herning spejderne; det kommer bare til at foregå online og i deltagernes egne haver. Her er det et bålbillede fra en tidligere sankthans ved Fuglsang Sø. Foto: Tom Laursen

Tag med til sankthansfest – online

FDF Herning Nord og 1. Hede Herning spejderne sælger sankthans-kits og inviterer til online sankthans på grund af corona

HERNING »Årets sankthansfest er aflyst grundet covid-19«. Sådan har overskrifterne set ud på de sociale medier i disse dage, hvor diverse sankthans-arrangører, har smidt håndklædet i ringen, fortæller FDF Herning Nord og 1. Hede spejderne. Det er også tilfældet i Herning, hvor den årlige sankthansfest ved Fuglsang Sø plejer at tiltrække omkring 5000 glade herningensere.

Derfor har FDF Herning Nord og 1. Hede Herning spejderne, som står bag arrangementet, været i tænkeboks for at se, om der ikke skulle være en anden mulighed for at holde liv i traditionerne.

- Selvfølgelig skal Herning have en sankthansfest - og kan Hernings familier ikke komme til sankthansfest, så må sankthansfesten jo komme til familierne, fortæller Mads Schroll, som er formand for udvalget, der står bag arrangementet.

Derfor sælger spejderne små sankthans-kits i form af snobrødspakker og bålpakker, så alle børnefamilier nemt kan lave deres egen bålhygge. Med en snobrødspakke får familien snobrødsdej, snobrødspinde samt skumfiduser og kiks, som passer til en familie på fire personer, og med bålpakken skal de ikke engang tænke på brænde eller optænding, fortæller Mads Schroll.

Pakkerne sælges for at gøre opmærksom på den hygge, der findes omkring et bål.

Ifølge Mads Schroll har sankthans ved Fuglsang Sø altid været med fokus på børnene, og det skal det selvfølgelig også være i år.

Det er dog ikke kun børnene, der er sørget for underholdning til. I år vil FDF Herning Nord og 1. Hede Herning spejderne sende en mini sankthansfest live på Facebook onsdag aften 23. juni, hvor Den Skaldede Duo traditionen tro spiller et par numre efterfulgt af båltale ved borgmester Lars Krarup (V).

Læs mere på FDF Herning Nord og 1. Hede Herning spejdernes Facebook-sider.