MCH A/S består af Messecenter Herning, Herning Kongrescenter, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. Foto: Flemming Hansen

MCH i akut pengenød: Løsning findes i dag

Brian Kjær Andersen 

De økonomiske udfordringer for MCH er så store, at virksomheden mangler likviditet for et stort tocifret millionbeløb

CORONA Hen over weekenden blev det meldt ud, at de økonomiske udfordringer hos MCH A/S er så alvorlige, at en redningsplan er nødvendig for at sikre virksomhedens overlevelse.

Herning Kommunes borgmester Lars Krarup oplyser til Herning Folkeblad, at Økonomi- og Erhvervsudvalget i byrådet i dag, mandag, skal arbejde på en mulig løsning. Herefter skal planen godkendes på det næstkommende byrådsmøde 22. juni.

- Jeg kan bekræfte, at det er en alvorlig situation for messecentret. De mangler likviditet lige nu. Det, vi kigger ind i som ejer af Messecenter Herning er, at messecentret her og nu mangler løsninger på et stort tocifret millionbeløb, siger han og uddyber:

- Det ansvar bliver vi i ejerkredsen nødt til at være bevidst om. Hvis vi skal have et messecenter fremover, skal det være sådan, at banken ikke lukker det. Derfor skal vi i ejerkredsen handle, og det skal vi gøre her og nu.

Har brug for hjælp
MCH’s forretning er bygget op om en årsomsætning, som ligger på over 300 millioner kroner. Med forventningen om, at der går lang tid, inden det igen er tilladt at samle mange mennesker, kan MCH ikke budgettere med at komme tilbage til normal forretning foreløbig.

Administrerende direktør Georg Sørensen er derfor også afklaret omkring de aktuelle udfordringer.

- Det er alvorligt, og det er så alvorligt, som det kan være. Derfor har vi brug for hjælp, derfra hvor vi kan få den, siger han med henvisning til yderligere hjælpepakker fra staten samt MCH’s ejer og bank.