Der er fuld koncentration på hos seksårige Julia Pietras. Foto: Flemming Hansen

Kreative børn fejrede genåbningen

Henrik Øster-Jørgensen 

Herning Billedskole kunne lørdag igen slå dørene op. Både børn og leder var begejstrede

HERNING Billedskolen fejrede lørdag sin genåbning med at invitere alle børn i folkeskolealderen forbi, så de kunne være kreative sammen med hinanden - i sikker afstand forstås.

En af dem, der dukkede op var Julia Pietras på seks år.

- Jeg kan godt lide at male. Det er, fordi jeg er god til at tegne. Nu skal jeg bruge lidt hvid, sagde hun henvendt til billedskoleleder Else Egsgaard, der havde travlt med at hjælpe børnene, så vi taler lidt indimellem, mens hun går rundt og svarer på spørgsmål.

- Det her er det første, vi overhovedet gør. Det har været lang tid at vente for børnene. De er glade for at komme tilbage. Vi har givet dem opgaver derhjemme, men det er ikke det samme. Vi har også selv savnet det helt vildt, siger Else Egsgaard.

Vi går forbi Alexander Stenholt på ni år.

- Jeg er i gang med at tegne en bjørn. Det er en opgave, jeg har fået. Jeg tegner lidt af hvert, fortæller han.

Gakket sommerskole
Der er dukket 15 børn op på billedskolen denne lørdag, og de er spredt med god afstand mellem hver.

- Børnene er vilde med at komme i gang igen. Det har vi også glædet os til. Nu ser vi frem til en ny sæson med de betingelser, der nu engang er. Vi kan organisere os ud af det, fordi vi har så god plads, men i dag er første gang, vi prøver det i praksis, siger Else Egsgaard.

Billedskolen får lejlighed til at teste corona-organiseringen igen om et par uger.

- Vi har sommerbilledskole i uge 27, hvor der kommer 30 børn i en uge under Aktiv Ferie. Temaet er »Stakit, stativ, kasket«, og det går ud på at lave spændende og skøre ting. Det bliver lidt gakket, lover Else Egsgaard.

Kreativitet er godt
Lidt gakket er det også henne hos 11-årige Maja Raabjerg, der har gået på billedskole et par år.

- Jeg laver en frø med venstre hånd. Jeg er højrehåndet, men de har sagt, at jeg skal bruge venstre. Lærerne sagde, at jeg skulle. Det bliver mere skørt med venstre hånd, fortæller Maja, der har glædet sig til at komme tilbage.

- Jeg elsker at være kreativ. Det er hyggeligt. Det er næsten det bedste, der findes, siger hun og tilføjer så eftertænksomt, at »venner og familie er bedre«.