Der er fortsat masser af ledige job. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

2300 nye jobopslag i Vestjylland

Masser af nye job trods corona-krise. Samtidig vælger virksomheder også at opkvalificere

ERHVERV Corona-krise eller ej. Der bliver forsat slået nye stillinger op. Konkret har der været cirka 2300 nye jobopslag i Vestjylland siden 9. marts. En udvikling, der viser at der

stadig er godt gang i arbejdsmarkedet. Beskæftigelsen under Corona-krisen bliver på den ene side påvirket negativt på grund af stigning i antal ledige i regionen. På den anden side viser jobudviklingen i regionen en positiv udvikling, og tegn på, at trods coronavirus forsat er en efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.

- Det er positivt, at der i disse corona-tider forsat bliver slået mange stillinger op i Vestjylland. Vi er ikke på niveau med før virussen, men det, at der forsat er en efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, viser en positiv udvikling for beskæftigelsen. Dette viser med al sandsynlighed, at vi ikke befinder os på samme lave niveau som under finanskrisen, og at beskæftigelsen nok skal komme stærkt tilbage igen, udtaler John Hermansen, Formand for områdets regionale arbejdsmarkedsråd, RAR Vestjylland i en pressemeddelelse.

Krav til nye kompetencer
Grundet coronavirus, er der kommet krav om at gennemføre kursusaktiviteter online, hvilket uddannelsesinstitutionerne i regionen har været gode til at tilpasse sig til.

Samtidig er der kommet et øget fokus på rengøring og hygiejne fra Sundhedsstyrelsen. Det har blandt andet resulteret i, flere aktører har taget en række initiativer for at imødekomme behovet for at rekruttere medarbejdere til ekstraordinære rengøringsopgaver i kommunerne.

Der er derfor onlinekurser inden for rengøringsområdet målrettet både beskæftigede, der skal have opdateret deres kompetencer og ledige, der skal tilegne nye kompetencer for at imødekomme virksomhedernes behov.

Onlinekurset »Grundlæggende Rengøringshygiejne« er udviklet under corona. Der er kun positive tilbagemeldinger på kurset, der er udviklet for at imødekomme efterspørgslen fra virksomheder.

- Det er vigtigt, at virksomhederne er opmærksomme på de gode muligheder for opkvalificering frem for afskedigelser for at sikre kompetenceniveauet samt imødekomme de nye jobfunktioner, fortæller Lone Rasmussen, konsulent fra Skive College i en pressemeddelelse.

Som alternativ til afskedigelser kan virksomheder gøre brug af mulighederne for efteruddannelse. Der er gode muligheder for at få tilskud, når man benytter det offentlige voksen-, efter- og videreuddannelses-system.