Et svævefly er styrtet ved Herning, men piloten har det ok.

Udsat for røveriforsøg: Meldte først sagen til politiet dagen efter

HERNING En patrulje fra politiet var klokken 10.30 i går forbi Markedspladsen, da en 62-årig mand fra Herning henvendte sig til betjentene og fortalte, at han havde været udsat for et røveriforsøg dagen før.

Det skulle være sket tirsdag klokken cirka 17.20, hvor manden kom trækkende med sin cykel ved Herninglund.

- En mand hopper på ham og vælter ham omkuld, mens han siger: »Jeg skal have penge«. Et vidne kommer til, så der sker ikke mere, siger politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning om den forurettedes forklaring.

Røveren fulgtes med en anden mand, som ikke gjorde noget i forbindelse med overfaldet på den 62-årige mand. Ofret beskriver gerningsmanden som afrikansk af udseende, 30 til 40 år og 170-175 centimeter høj. Han har sort, kort hår. På den baggrund kunne politiet onsdag anholde en 40-årig mand, som passede på signalementet.

- Han havde et rigtig godt alibi, som vi har efterprøvet, og han er løsladt, siger Henning Præstegaard.

Politiet har ikke fået en forklaring på, hvorfor den 62-årige mand ikke meldte overfaldet med det samme, og politiet skal have afhørt den 62-årige mand igen.

- Vi vil også meget gerne tale med vidnet, siger politikommissæren.