Helstegt pattegris bliver der ikke noget af til årets byfest i Sunds - faktisk bliver der slet ingen fest. Det har covid-19 sat en stopper for. Foto: Tom Laursen

Byfesten i Sunds er aflyst

SUNDS Der bliver ingen sports- og byfest i Sunds i år. Det er covid-19, som har sat en stopper for det årlige arrangement, der har til formål at samle byen - og generere penge til fodboldklubben Sunds IF. Men det kommer ikke til at ske i 2020.

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, men sådan er det. Det er vores mavefornemmelse, at det var det rigtige at aflyse, fortæller Jesper Lauridsen, der er formand for eventudvalget i Sunds IF, som står for den praktiske planlægning og afvikling af byfesten.

Den endelige beslutning har været længe undervejs, da man har afventet hele situationen, men selvom samfundet er i gang med at åbne igen, så er en aflysning den bedste løsning, lyder vurderingen.

- Vi vil ikke være det bekendt overfor sponsorerne - vi vil ikke trykke dem. Og så er der også vores frivillige hjælpere - dem har vi tænkt meget på, og de skal ikke risikere at blive stillet til ansvar, hvis der sker fejl i forhold til restriktionerne, siger Jesper Lauridsen.

Klubben er det vigtigste
Nu vil eventudvalget i stedet bruge kræfterne på at hjælpe Sunds IF i gang efter nedlukningen.

- Det er trods alt kun en byfest. Det vigtigste er at få klubben i gang, så folk kan komme ud at spille fodbold og have det sjovt, siger Jesper Lauridsen og fastslår, at fodboldklubben ikke er økonomisk afhængige af byfesten, så der er ingen fare på færde på trods af aflysningen.