Herningsholmskolen bruger ladestandere til at rengøre bærbare, tablets, legetøj og bøger. Foto: Pr-foto

Herningsholmskolen dræber coronavirus med lys

Nye ladestandere gør det lettere for landets skoler at holde en historisk høj hygiejne uden at kræve andet end strøm

HERNING Sundhedsstyrelsen har sat barren højt for hygiejnen på landets skoler. De mange daglige ture til håndvasken og spritbeholderen kræver mange ressourcer og er hårde for huden. Nu har Herningsholmskolen taget ladestandere med indbygget desinfektion i brug for at dræbe coronavirus på nogle af de største smittebærere - tablets, bærbare, legetøj og bøger. Det oplyser virksomheden bag, GoCharge, i en pressemeddelelse.

- Det giver os en større tryghed, og det er det vigtigste for os. Selvom lærerne har sprittet af, lægger mange klasser computerne i ladestanderen for at være helt sikre på, at de er rene, forklarer skoleleder Lone Krog i pressemeddelelsen.

Herningsholmskolen har som de første fået de corona-dræbende ladestandere installeret. Standerne var lige kommet hjem i showroomet hos producenten GoCharge i Vejle, hvorfra de skulle vises frem - blandt andet på messer. Nu er showroomet tomt, og flere kommuner har lagt billet ind på standere til deres skoler fra den første store sending af skabene, som lander til maj.

Fjerner vira på fem minutter
Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal skolerne spritte apparater af ved hvert brugerskift og som minimum to gange om dagen.

Ladedestanderne fra GoCharge er ifølge pressemeddelelsen i stand til at dræbe 99,9 procent af alle vira, bakterier og svampesporer i løbet af fem minutter.

Ladestanderne med UVC-lys skulle egentlig først ud på det danske marked efter sommerferien, men produktionen er fremskyndet for at hjælpe skoler, institutioner og virksomheder med at kunne genåbne på forsvarlig vis.

UVC-lys er en velkendt teknologi, som udnytter en kombination af kraftige lysbølger til at dræbe levende cellestrukturer på hospitaler, laboratorier og i produktion af eksempelvis fødevarer.