Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Fokus på skolerne: Politiet holder ekstra øje ved skolevejene

Mens de små elever ér vendt tilbage til skolerne, så er skolepatruljerne ikke i gang endnu. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi lige nu særligt fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne

TRAFIKSIKKERHED Morgentrafikken bærer igen præg af børn på vej til skole, og trafikanterne skal lige vænne sig til den øgede trafik omkring skolerne. Da de ældste klasser stadig fjernundervises, mangler mange skoler samtidig de skolepatruljer, der plejer at hjælpe eleverne over vejen. Midt- og Vestjyllands Politi har derfor skærpet sit fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Vi forventer, at det i nogen grad kan sammenlignes med situationen omkring skolestart i august, hvor både forældre og øvrige trafikanter lige skal mindes om hensynsfuld kørsel. Derfor vil vi i den kommende uge være tilstede omkring skoledagens start og holde øje med, at skoledagen starter sikkert for kredsens skolebørn, udtaler vicepolitiinspektør og leder af Færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands politi, Henrik Glintborg.

Både beredskabspatruljer, færdselsbetjente og politiets fotovogne deltager i indsatsen. Der vil være fokus på både hastighed, forældrenes trafikale adfærd i forbindelse med aflevering, uopmærksomhed og brug af sele.

Færdselsindsatsen omkring skolerne vil finde sted i næste uge.