Jyllands Park Zoo har fået to løvinder, som zooen var klar til at vise frem sammen med en ny hanløve, men det må vente på grund af coronavirussen. Foto: Flemming Hansen

Lukket zoo får økonomisk støtte fra gæsterne

Jyllands Park Zoo frygter, at der slet ikke kommer nogen sæson i år, hvilket ifølge ejere vil »ende i katastrofe«

HAUNSTRUP Jyllands Park Zoo holder vejret i disse dage, hvor corona-restriktionerne har medført, sæsonen er udskudt igen.

I en pressemeddelselse lover ejer Ove Nordestgaard, at både dyr og corona-forholdsregler vil være klar, så snart regeringen melder ud, at zooen må åbne.

Han fortæller, at Jyllands Park Zoo har set sig nødsaget til at lave en indsamling, og at der i det første døgn kom 75.000 kroner ind.

- Vi har efter mange opfordringer fra trofaste gæster oprettet et MobilePay-nummer, hvor man kan støtte dyrene og parken, så vi fremadrettet kan være Danmarks hyggeligste Zoo. Vi tør næsten ikke gætte på, hvordan sæsonen slutter. Måske er den slut, inden den når at begynde, siger Ove Nordestgaard.

Hjælpepakke ikke nok
I pressemeddelselsen forklarer Ove Nordestgaard, at Jyllands Park Zoo ikke får tilskud fra kommunen, men er 100 procent privatejet.

- Det gør, at vi skal tjene til drift og det hele på kun fem en halv måned. Der, hvor vi har en god indtægt, er i påsken og i forårsmånederne, som nu ikke er en mulighed. Faktisk kan vi frygte, at hvis der først åbnes op for zoologiske haver tæt på vores sæsonlukning, at vi ingen reel indtjening vil have og vil ende i en katastrofe, tilføjer en trist Ove Nordestgaard.

Regeringen har lovet landets zoologiske haver en hjælpepakke, men Ove Nordestgaard frygter, at det ikke er nok - slet ikke, hvis åbningen af samfundet først falder 1. september.

Derfor varmer det meget for Jyllands Park Zoo, at så mange allerede har støttet økonomisk.

- Selvom der er brug for mange flere penge, viser det os, at mange i vores område mener, at der fortsat skal være en lokal zoo. Det kan ikke beskrives, hvor meget det betyder for os, både støtten og ikke mindst de mange varme hilsner i den seneste tid, siger Ove Nordestgaard.

Han håber, at de omkringliggende kommuner også vil hjælpe i en svær tid, fordi de kan se fordelen ved, at Jyllands Park Zoo trækker mange turister til området.

Løvefamilie var klar
I Jyllands Park Zoo er de kede af, at de ikke kan præsentere haven, de dejlige dyr og en masse nye tiltag for både nye og trofaste gæster.

- At skulle skuffe en masse børn og familier, der længe har glædet sig til, at vi åbnede igen, er hårdt. Den helt nye løvefamilie var ellers ved at være klar til at blive vist frem, siger Ove Nordestgaard.

Han tilføjer, at eventuel støtte på MobilePay udelukkende går til dyrene og til forbedring af anlæg i parken.