I 2019 var Benjamin Hav med til at lukke og slukke Kulturfesten i Herning med en koncert på Kousgaards Plads. Det var sammen med bandet Benal, som han forlod sidste år. Siden har han produceret egen musik, som han spiller ved koncerten 14. oktober på Fermaten. Foto: Flemming Hansen

Går glip af et »boost« kultur i uge 24: Hernings Kulturfest 2020 corona-aflyses

HERNING Den årlige fejring af kulturen i juni i Herning Kommune aflyses i 2020 på grund af coronavirus. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kulturfest 2020 ville blandt andet have budt på sangfællesskaber på tværs af kommunen, kreative frembringelser med ler i kommunens børnehaver, kulturgrill, store og små koncerter, forestillinger, anderledes byrum blandt andet i Kulturgården, Ungecamp, 100 procent Fremmed workshops, rullende museum og mange andre kulturarrangementer på tværs af foreninger, institutioner og andre aktører.

Kulturfesten har været forberedt af rigtig mange aktører, lige siden sidste års kulturfest sluttede, men fejringen må vente til en anden gang.

- Vi havde allesammen set frem til denne fejring, men har også stor forståelse for, at det er det rigtige at aflyse festen i år. Kommunens borgere kommer til at gå glip af et boost kultur i uge 24, men jeg ved, at kulturlivet står på spring for at komme i gang igen, siger Johs. Poulsen (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Kulturfest Herning skulle for tredje år i træk have været holdt i uge 24 fra 6.-13. juni med en stor åbning i Herning Midtby og afslutning i forbindelse med Rock i Aulum.