Politiet havde torsdag formiddag en tekniker til at undersøge nattens brand på Gjellerupskolen. Foto: Palle Heering Nielsen

Brand på skole er muligvis påsat: Politiet efterlyser vidner i Gjellerup

Palle Heering Nielsen 

Ild i gangareal. Politi og brandfolk blev alarmeret midt på natten, men ilden bredte sig ikke

GJELLERUP Politiet skal torsdag formiddag i gang med tekniske undersøgelser af en brand på Gjellerupskolen på Skolebakken i Gjellerup.

- Vi efterforsker den som påsat, oplyser vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 03.37, og meldingen gik på, at der var nogle, som kunne lugte røg fra stedet.

Det var to unge mennesker, som var ude at gå en tur, og de er uden for mistanke, oplyser politiet.

- Der var tændt et arnested på et gangareal, og ilden havde ikke bredt sig yderligere, så der blev luftet ud, fortæller Carsten Henriksen.

Da skolebygningen er lukket, har der højst sandsynligt været indbrud, og politiets bud er, at gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet ned gennem et ovenlysvindue.

- Vi kigger på det med stor alvor. Det kan jo være drengestreger, men det er i den alvorlige ende, siger vagtchefen fra politiet.

Carsten Henriksen opfordrer folk, som har set eller hørt noget i tidsrummet op til klokken 03.37 i området ved Skolebakken om at rette henvendelse til politiet på telefon 114.

Gjellerupskolen er ikke længere i brug. Eleverne flyttede til den nye Lindbjergskolen i januar, og det er planen, at Herning Kommune skal rive bygningerne på Skolebakken ned til maj.